ΑρχικήsecurityHackers παραβιάζουν την ψηφοφορία για το «Time’s Person of the Year», για...

Hackers παραβιάζουν την ψηφοφορία για το «Time’s Person of the Year», για να βάλουν την Miley Cyrus στην κορυφή

Hackers-Crack-Time-s-Person-of-the-Year-Poll-to-Put-Miley-Cyrus-in-the-Lead-403829-2

Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους ψηφίζοντας  για το Πρόσωπο της χρονιάς (Time’s Person of the Year). Ορισμένοι ειδικοί όμως, κατάφεραν να «σπάσουν» το σύστημα ψηφοφορίας και αποφάσισαν να βάλουν την Miley Cyrus στην κορυφή.

Για να ψηφίσουν, οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στο Facebook ή στο Twitter. Ωστόσο, μερικοί προγραμματιστές που ονομάζονται Gains και Marek έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο να παρακάμψουν τον έλεγχο ταυτότητας και αυτόματα να εισάγουν έναν μεγάλο αριθμό ψήφων σε όποιον θέλουν.

Οι δύο προγραμματιστές δήλωσαν στην The Daily Dot, ότι έχουν αναπτύξει κώδικες σε C# και Ruby που τους επέτρεψαν να ψηφίσουν για λογαριασμό οποιουδήποτε χρήστη του Facebook, εν αγνοία τους, απλώς και μόνο με τη χρήση των αριθμών ID τους στο Facebook.

Οι αριθμοί ταυτότητας, οι οποίοι είναι δημόσιοι, έχουν εισαχθεί σε έναν κώδικα, επιτρέποντας στους Gains και Marek να εισάγουν αυτόματα έναν μεγάλο αριθμό ψήφων.

Αρχικά, οι hackers σκέφτηκαν να βγάλουν νικητές τους αδελφούς Tsarnaev, οι υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ωστόσο, αργότερα αποφάσισαν για την Miley Cyrus.

Λίγο μετά την τοποθέτηση του αυτοματοποιημένου εργαλείου ψηφοφορίας, η Miley Cyrus μεταφέρθηκε από τη 15η θέση στην 5η θέση. Την νούμερο ένα θέση κατέλαβε ο Edward Snowden, που υποστηρίζεται από την κοινότητα των Anonymous.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του 4chan – οι οποίοι το 2009 φρόντισαν ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Christopher Poole ( Moot ) να πάρει την πρώτη θέση – άρχισαν επίσης την δημιουργία κώδικα για να βεβαιωθούν ότι θα κερδίσει ο Snowden.

Όταν η The Daily Dot δημοσίευσε αυτό το άρθρο, η Miley Cyrus κατείχε την 4η θέση με 3,9 % των ψήφων. Ωστόσο, κατά τη στιγμή της γραφής, η πρώην διασημότητα της Disney είχε προβάδισμα 29%, ακολουθούμενη από Snowden με 14,8%.

Το γεγονός ότι η δημοσκόπηση παραβιάστηκε και πάλι, δεν αποτελεί έκπληξη. Το 2012, οι hackers παραβίασαν το σύστημα για να βεβαιωθούν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong – un θα κερδίσει.

Στο τέλος, οι συντάκτες της Time, θα αναδείξουν το πρόσωπο της χρονιάς, γι ‘αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Miley Cyrus θα κερδίσει. Ωστόσο, φαίνεται πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν τα online συστήματα ψηφοφορίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS