ΑρχικήinetΕFF: Το FBI πρέπει να εκδώσει έγγραφο αιτιολόγησης επιτήρησης

ΕFF: Το FBI πρέπει να εκδώσει έγγραφο αιτιολόγησης επιτήρησης

privacy_eye_blue_large-100040976-large

Το FBI θα πρέπει να δημοσιοποιήσει μια νομική γνωμοδότηση, την οποία χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει το πρόγραμμα επιτήρησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, επειδή οι άλλοι οργανισμοί μπορούν ακόμα να βασίζονται στο έγγραφο ως δικαιολογητικό επιτήρησης, υποστήριξε το Electronic Frontier Foundation στο δικαστήριο την Τρίτη.

Ο δικηγόρος του EFF, Mark Rumold ζήτησε από μια τριμελή επιτροπή του Εφετείου των ΗΠΑ στην Περιφέρεια της Κολούμπια, να διατάξει το FBI να αποκαλύψει τη νομική γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για το 2010, υποστηρίζοντας στους δικαστές ότι η έκθεση αφορά την τελική πολιτική που οι οργανισμοί υποχρεούνται να δημοσιοποιούν, σύμφωνα με τον νόμο. Το EFF κατέθεσε αίτημα Freedom of Information τον Φεβρουάριο του 2011 και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση, αφού το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε την αίτησή του.

Το πρόγραμμα επιτήρησης τηλεφωνικών κλήσεων του FBI, το οποίο λειτούργησε το διάστημα 2003 – 2007, δεν συνδέεται άμεσα με το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα συλλογής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που αποκάλυψε ο Edward Snowden νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ωστόσο, είναι δυνατό για άλλες υπηρεσίες επιτήρησης να χρησιμοποιήσουν το νομικό έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να δικαιολογήσουν τα προγράμματα εποπτείας, δήλωσε ο Rumold μετά την ακρόαση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS