ΑρχικήsecurityΟι ειδικοί προειδοποιούν για απάτη με προσφορά ψεύτικων θέσεων εργασίας από την...

Οι ειδικοί προειδοποιούν για απάτη με προσφορά ψεύτικων θέσεων εργασίας από την Atlantics Post

Users-Warned-of-Fake-Atlantics-Post-Job-Offers-404072-2

Oι χρήστες του διαδικτύου που αναζητούν εργασία από το σπίτι, καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις προσφορές της Atlantics Post LLC. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει μια απάτη που έχει σχεδιαστεί από εγκληματίες κυβερνοχώρου, προκειμένου να κάνουν δυσκολότερο τον εντοπισμό των εγκληματικών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν.

Η απάτη στηρίζεται στην αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων που υπόσχονται στα υποψήφια θύματα εργασία με βασικό μισθό και bonus. Το μόνο που απαιτείται από αυτούς είναι να λαμβάνουν πακέτα, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να επαναπροωθούν σε συγκεκριμένους παραλήπτες.

Τα πακέτα περιέχουν αντικείμενα που έχουν αγοραστεί με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών. Μέσω της ενδιάμεσης παράδοσης των πακέτων σε ανυποψίαστους χρήστες, οι απατεώνες προσπαθούν να κρύψουν τα ίχνη τους, κάνοντας δυσκολότερο τον εντοπισμό τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιτήδειοι στέλνουν χρήματα στα υποψήφια θύματα, προκειμένου να τα αποστείλουν πίσω σε αυτούς, μέσω της Western Union.

Οι χρήστες οι οποίοι αποδέχονται τις προσφορές εργασίας της εταιρείας, ενδέχεται να λάβουν κανονικά το μισθό τους, όμως η πληρωμή σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται μέσω παραβιασμένων τραπεζικών λογαριασμών και με κλεμμένες ή ακόμα και πλαστές επιταγές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS