ΑρχικήsecurityΜεταχειρισμένα στικάκια μνήμης που πωλούνται online περιέχουν ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα

Μεταχειρισμένα στικάκια μνήμης που πωλούνται online περιέχουν ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα

used-memory-sticks-information-security-risk

Η πώληση μεταχειρισμένων USB sticks ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια των πληροφοριών. Μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε διαγράψει εντελώς τα δεδομένα, αλλά είναι δυνατή η ανάκτηση των αρχείων που δεν έχουν διαγραφεί σωστά με τη χρήση ορισμένων εργαλείων.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι «παλιά στικάκια μνήμης» που πωλήθηκαν στο διαδίκτυο περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα της Αυστραλιανής Κυβέρνησης.

Η ερευνητική εργασία, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σε συνέδριο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αποκαλύπτει πώς οι ερευνητές ανακάλυψαν τα εμπιστευτικά κυβερνητικά δεδομένα.

Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι, οι πωλητές δεν πραγματοποίησαν σωστή διαγραφή των δεδομένων που περιέχουν οι κάρτες μνήμης. Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν δεν περιείχαν μόνο προσωπικές πληροφορίες, αλλά και στοιχεία που ανήκαν στην αυστραλιανή κυβέρνηση.

Η μελέτη αναφέρει: «Είναι προφανές ότι οι ιστοσελίδες παροχής μεταχειρισμένων προϊόντων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να προβούν σε ενέργειες για την ευαισθητοποίηση των τελικών χρηστών, όσον αφορά την σωστή διαγραφή των δεδομένων.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS