ΑρχικήsecurityΗ McAfee αναφέρει 12 από τις πιο κοινές απάτες των εορτών

Η McAfee αναφέρει 12 από τις πιο κοινές απάτες των εορτών

Internet-Security1

Οι χειμερινές διακοπές είναι προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου και οι απατεώνες κινούνται με υψηλή ταχύτητα. Η εταιρεία παροχής ασφαλείας, McAfee, έχει εκδώσει κάποιες συμβουλές για να προειδοποιήσει τους χρήστες κινητών σχετικά με τις 12 πιο κοινές απάτες που ενδέχεται να συναντήσουν κατά την περίοδο αυτή.

  1. Αν ψάχνετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο κινητό τηλέφωνο, φροντίστε να κάνετε λήψη μόνο από αξιόπιστες ιστοσελίδες και τα app stores. Πολλές κακόβουλες εφαρμογές κινητών μπορεί να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες από την συσκευή σας.
  2. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι απατεώνες θα βομβαρδίζουν πιθανά θύματα με γραπτά μηνύματα που διαφημίζουν εφαρμογές ή ενημερώσεις. Ισχύει η ίδια συμβουλή. Μην κατεβάσετε τίποτα από ιστοσελίδες που δεν γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.
  3. Να είστε στην επιφυλακή για τις για προωθητικές ενέργειες που φαίνεται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Απάτες που υπόσχονται μοναδικές προσφορές για δημοφιλή gadgets μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σας.
  4. Αν θέλετε να ταξιδέψετε κατά την εορταστική περίοδο, δώστε προσοχή στις διαφημίσεις οργανωμένων ταξιδιών. Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που λαμβάνονται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κάνετε τίποτα πριν βεβαιωθείτε ότι η ταξιδιωτική εταιρεία είναι νόμιμη.
  5. Πολλοί άνθρωποι στέλνουν ηλεκτρονικές κάρτες στις διακοπές. Εάν πάρετε μια από κάποιον που δεν γνωρίζετε, μην την ανοίξετε, δεδομένου ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια επικίνδυνη ιστοσελίδα ή ένα κομμάτι του κακόβουλου λογισμικού.
  6. Οι διαδικτυακοί εγκληματίες συχνά καμουφλάρουν τις κακόβουλες εφαρμογές τους, όπως σε παιχνίδια. Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα σε τέτοιου είδους επιθέσεις, κατεβάστε μόνο δημοφιλή online παιχνίδια από αξιόπιστους δικτυακούς τόπους. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ψεύτικες εφαρμογές μπορούν να προστεθούν σε αξιόπιστους δικτυακούς τόπους, φροντίστε να ενημερωθείτε για τις αξιολογήσεις πριν από τη λήψη.
  7. Με όλους να αγοράζουν δώρα online, ο αριθμός των ψεύτικων ειδοποιήσεων είναι πιθανό να αυξηθεί. Ελέγξτε σωστά τα μηνύματα αυτά πριν κάνετε κλικ στους συνδέσμους που περιέχουν ή πριν ανοίξετε τα συνημμένα τους.
  8. Ψεύτικες δωροκάρτες μπορεί να δει κανείς όλο το χρόνο, αλλά κατά τη διάρκεια των διακοπών, πιθανόν να δούμε περισσότερες. Αν θέλετε να αγοράσετε κάρτες δώρων, αγοράστε μόνο από τους επίσημους εμπόρους λιανικής πώλησης και όχι από ιστοσελίδες τρίτων.
  9. Το SMS phishing ή SMSishing αποτελεί επίσης πρόβλημα. Ποτέ μην δίνετε απαντήσεις σε SMS που σας ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες.
  10. Αν θέλετε να κάνετε δωρεές, προσοχή στα ψεύτικα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ιστοσελίδες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι σχεδιασμένα ώστε να μιμηθούν αληθινά, έτσι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
  11. Αν θέλετε να εγγραφείτε σε ιστοσελίδες γνωριμιών, προσοχή στις απάτες για ρομαντική σχέση. Οι άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τους απατεώνες.
  12. Όταν ψωνίζετε σε online, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλείς οι ιστοσελίδες από τις οποίες πραγματοποιείτε τις αγορές σας. Εάν αγοράσετε κάτι από κάποιο ψέυτικο site, δεν θα δείτε ποτέ το προϊόν που έχετε παραγγείλει ή τα χρήματα που έχετε πληρώσει για αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS