ΑρχικήsecuritySpammers εκμεταλλεύονται τον θάνατο του Paul Walker

Spammers εκμεταλλεύονται τον θάνατο του Paul Walker

Paul_Walker_by_AreZee666

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο θάνατος του Paul Walker, του ηθοποιού που είναι γνωστός για το ρόλο του στην ταινία Fast and Furious, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από απατεώνες και spammers. Οι εμπειρογνώμονες έχουν ανακαλύψει μια καμπάνια spam που χρησιμοποιεί την τεχνική “Word Salad”.

Τα μηνύματα spam εντοπίστηκαν από τη Symantec και δεν έχουν καμία σχέση με το θάνατο του Walker. Διαφημίζουν φθηνή καλωδιακή τηλεόραση, Internet και τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Το «Word Salad» είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από spammers για την παράκαμψη των φίλτρων Bayesian. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων λέξεων-κλειδιών που εισάγονται στον κώδικα HTML του email, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τα URLs και να καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τελευταία τάση στη χρήση της τεχνικής “Word Salad” είναι να εισάγουν τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με θέματα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση- σε αυτή την περίπτωση, ο θάνατος του Paul Walker.

Επίσης, η Symantec αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί μια ψεύτικη είδηση που ισχυρίζεται ότι ο Walker επέζησε από τη συντριβή του αυτοκινήτου.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα γεγονότα, οι απατεώνες και spammers κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Paul Walker μέχρι το θέμα να μην έχει πλέον ενδιαφέρον. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους χρήστες να είναι σε επιφυλακή για τυχόν ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα μέσω κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS