ΑρχικήinetZuckerberg και Bill Gates χρηματοδοτούν μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την βελτίωση...

Zuckerberg και Bill Gates χρηματοδοτούν μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την βελτίωση της ευρυζωνικότητας στα σχολεία

Zuckerberg-and-Bill-Gates-Help-Fund-NGO-Trying-to-Improve-Broadband-in-Schools

Η μη κυβερνητική οργάνωση EducationSuperHighway ανακοίνωσε τη λήψη ενός δεύτερου γύρου χρηματοδότησης συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων (6.640.000€), η οποία θα διατεθεί για τη βελτίωση της ευρυζωνικότητας στα σχολεία της Αμερικής. Επί του παρόντος, το 72% των αμερικανικών σχολείων διαθέτουν συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας ή δεν διαθέτουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

«Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια μαθητές μένουν πίσω χωρίς την απαραίτητη πρόσβαση στο διαδίκτυο ή χωρίς Wifi, τα οποία είναι απαραίτητα για την πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής μάθησης», δήλωσε ο CEO της EducationSuperHighway, Evan Marwell

Σύμφωνα με το TechCrunch, το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης προέρχεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Education”, με επικεφαλή τον δημιουργό του Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς και από το Ίδρυμα Gates, την φιλανθρωπική οργάνωση του ιδρυτή της Microsoft, Βill Gates, και της συζύγου του Mελίντα. Πολλά ακόμη ιδρύματα και εκπαιδευτικοί φορείς συνέβαλλαν επίσης στην προσπάθεια αυτή.

«Όταν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες συνδέσεις στο διαδίκτυο, οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και ιδέες», δήλωσε ο Zuckerberg. “Το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επόμενη γενιά και είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω το έργο της EducationSuperHighway”, συνέχισε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS