ΑρχικήSecurityMalware διανέμεται μέσω email με συνημμένα ψεύτικα έγγραφα προς έγκριση

Malware διανέμεται μέσω email με συνημμένα ψεύτικα έγγραφα προς έγκριση

Malware-Distributed-with-Fake-Document-Approval-Notification-Emails

Αν λάβετε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρει το θέμα: «Απαιτούμενη λήψη δράσης: Έχετε λάβει ένα έγγραφο για τον έλεγχο/ την έγκρισή σας (Document Flow Manager)», να είστε προσεκτικοί. Το πιθανότερο είναι να έχετε λάβει ένα κακόβουλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν αποστείλει διαδικτυακοί εγκληματίες.

Σύμφωνα με την Hoax Slayer, τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προέρχονται από έναν προμηθευτή ή υπηρεσία χρέωσης και αναφέρει κάτι σαν αυτό:

«Αυτό το μήνυμα αφορά μόνο τον καθορισμένο αποδέκτη και μπορεί να περιέχει προνομιακές, ή ιδιωτικές ή άλλες προσωπικές πληροφορίες. Αν το έχετε λάβει κατά λάθος, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τον αποστολέα και να διαγράψετε το πρωτότυπο. Οποιαδήποτε άλλη χρήση αυτού του μηνύματος απαγορεύεται.»

Δεδομένου ότι το ποσό που αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι κοντά στα $ 10.000 (€ 7.000), πολλοί χρήστες μπορεί να σπεύσουν να ανοίξουν το συνημμένο. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος επειδή το αρχείο που συνδέεται με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρύβει ένα κομμάτι κακόβουλου λογισμικού.

Παραλλαγές αυτού του email έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο 2013, όταν η Cisco εξέδωσε μια προειδοποίηση. Φαίνεται ότι η εκστρατεία είναι ακόμα ενεργή.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS