ΑρχικήinvestigationsΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Malware ο ιος που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Malware ο ιος που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook – Έχει τοποθετηθεί σε Ελληνική εταιρεία Hosting!

malware_7

Η ανάλυση του ιού που μας απέστειλαν οι φίλοι μας από το safer-internet.gr έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και διαπιστώνουμε οτι πρόκειται για ένα από τα πλέον ανθεκτικά Malware που κυκλοφορούν.

Όπως διαπιστώνει η ερευνητική ομάδα του SecNews, πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη μορφή ιού η οποία έχει τοποθετηθεί σε Ελληνική εταιρεία hosting, εν αγνοία της εταιρείας (η οποία πιθανολογούμε ότι έχει πέσει θύμα hackers). To SecNews προσπαθεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία hosting ώστε να διαπιστώσει αν αυτό συμβαίνει εν αγνοία της.

Ο ιός όταν εκτελεστεί κατεβάζει τμήμα μικροκώδικα από την ιστοσελίδα της εταιρείας και δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη.

Όσοι απο λάθος πραγματοποίησαν click στον σύνδεσμο και εκτέλεσαν το λογισμικό εν αγνοία τους, θα πρέπει να επαναφέρουν τον υπολογιστή τους πιθανόν μέσω FORMAT ή με clean restore στα Windows 8, μιας και ο ιός φαίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικός και μη εντοπίσιμος απο antivirus ή antimalware Μηχανές μέχρι αυτή την στιγμή.

Περισσότερα σε λίγο. Μείνετε συντονισμένοι!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS