ΑρχικήinetΗ Mozilla αναβαθμίζει τον Firefox 26 με 14 επιδιορθώσεις ασφάλειας

Η Mozilla αναβαθμίζει τον Firefox 26 με 14 επιδιορθώσεις ασφάλειας

firefox_logo-100030562-large

Η Mozilla κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση του Firefox και αυτή τη φορά παρέχει διορθώσεις ασφάλειας, καθώς και νέες λειτουργίες στο open-source πρόγραμμα περιήγησης.

Ο Firefox 26 κυκλοφόρησε σε πρώτη beta στις αρχές Νοεμβρίου. Από την άποψη των χαρακτηριστικών ασφάλειας, η μεγάλη αλλαγή που έρχεται με τον Firefox 26 είναι η έννοια των “click-to -play” plug- ins (πρόσθετα). Πριν τον Firefox 26, plug- ins , όπως η Java θα φόρτωναν μόνο μέσα στον browser, κάθε φορά που απαιτούνταν από μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα και χωρίς την ανάγκη για αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Με τον Firefox 26, η Mozilla έχει πλέον περιορίσει την ικανότητα των Java plug- ins για την αυτόματη φόρτωση και εκτέλεση. Άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης στο Web, συμπεριλαμβανομένου του Apple Safari 7, επιτρέπουν ήδη την ίδια λειτουργικότητα. Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των «click -to – play» εφαρμογών στον Firefox 26 και Safari 7 είναι ότι ο Firefox δεν μπλοκάρει το περιεχόμενο πολυμέσων Flash με το click -to – play».

Ο κίνδυνος από plug- ins που ενεργοποιούνται αυτόματα, είναι ότι ένας χρήστης θα μπορούσε ενδεχομένως να κατευθυνθεί σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα, όπου ένα plug -in χρησιμοποιείται για να διαδώσει αυτόματα κάποια μορφή κακόβουλου λογισμικού.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS