ΑρχικήsecurityΕρευνητές προειδοποιούν για απάτη με αγορά φθηνών επώνυμων ρούχων μέσω του διαδικτύου

Ερευνητές προειδοποιούν για απάτη με αγορά φθηνών επώνυμων ρούχων μέσω του διαδικτύου

Internet-Users-Warned-of-Shady-Websites-Offering-Canada-Goose-Jackets

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με ιστοσελίδες που προσφέρουν επώνυμα ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της F -Secure προειδοποιούν σχετικά με την ύπαρξη αρκετών “σκοτεινών” ηλεκτρονικών καταστημάτων που διαθέτουν επώνυμα ρούχα της Canada Goose και έχουν εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 στο διαδίκτυο.

Οι ιστοσελίδες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι προσφέρουν εκπτώσεις μέχρι και 70% σε είδη χειμερινής ένδυσης, προωθούνται μέσω του Facebook. Ένα από τα posts που  εντοπίστηκε από τους ερευνητές στο κοινωνικό δίκτυο διαφημίζει μια ιστοσελίδα με ρούχα της Canada Goose που απευθύνεται κυρίως σε χρήστες από τη Φινλανδία.

Η ιστοσελίδα είναι πολύ ύποπτη και αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα μέρος απάτης. Πρώτα απ’ όλα, δεν ανήκει σε επίσημο πωλητή λιανικής της Canada Goose. Επιπλέον, το domain της ιστοσελίδας έχει καταχωρηθεί στην Κίνα, και χρησιμοποιείται το τελευταίο έτος. Οι χρήστες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά, καλούνται να παραδώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων. Τέλος, οι εκπτώσεις που προσφέρονται ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Γι’ αυτό οι ερευνητές τονίζουν ότι οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν μόνο αξιόπιστους εμπόρους λιανικής πώλησης  για την πραγματοποίηση αγορών μέσω του διαδικτύου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS