ΑρχικήsecurityΠροσοχή! Διαδικτυακή απάτη με ψεύτικα emails από το Picasa

Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη με ψεύτικα emails από το Picasa

Spammers-Lure-Users-to-Rogue-Pharmacy-Sites-with-Fake-Picasa-Emails

Oι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με emails που υποτίθεται ότι προέρχονται από την υπηρεσία διαμοιρασμού και επεξεργασίας φωτογραφιών της Google, Picasa.

Τα ψεύτικα emails με τίτλο “We add new photos to your album” είναι μέρος μιας εκστρατείας spam που έχει σχεδιαστεί για να παρασύρει τους ανυποψίαστους χρήστες σε “σκιερές” ιστοσελίδες διαδικτυακών φαρμακείων.

Σύμφωνα με το Hoax Slayer, τα μηνύματα ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχουν προστεθεί νέες φωτογραφίες στα albums τους. Όταν πατήσουν το κουμπί “View album” προκειμένου να προβάλλουν τις φωτογραφίες, οι χρήστες οδηγούνται σε μια ‘ύποπτη’ ιστοσελίδα φαρμακείου, γνωστή και ως Canadian Pharmacy.

Οι χρήστες δεν πρέπει ποτέ να αγοράζουν φαρμακευτικά προϊόντα που προέρχονται από μη αξιόπιστες ιστοσελίδες, όσο καλές και αν ακούγεται οι προσφορές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιστοσελίδες πωλούν παραποιημένα προϊόντα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πελατών, ή έχουν απλά σχεδιαστεί για τη συλλογή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τις ιστοσελίδες αξιόπιστων εταιριών όταν θέλουμε να αγοράσουμε φάρμακα μέσω του διαδικτύου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS