Αρχικήinvestigations Οι νέες λύσεις ασφάλειας του Έλληνα ερευνητή που εξασφαλίζουν επαρκώς τις...

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Οι νέες λύσεις ασφάλειας του Έλληνα ερευνητή που εξασφαλίζουν επαρκώς τις Τραπεζικές συναλλαγές!

seco1

Το SecNews εξασφάλισε σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τις νέες λύσεις ασφάλειας που δημιούργησε ο Πασχάλης Παπαγρηγορίου (δημιουργός του MerkelPhone), τον οποίον και είχαμε παρουσιάσει ΠΡΩΤΟΙ σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολούθησης της Μερκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας και την NSA.

Ο δρ. Παπαγρηγορίου έρχεται να προτείνει λύσεις σχετικά με το πολύπλοκο και διαχρονικό πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

secocard4

Σε σχετική δήλωση που παραχώρησε στο SecNews, αναφορικά με τις νέες πρωτοποριακές δημιουργίες του αναφέρει τα παρακάτω:

“Στὴν ψηφιακὴ ἐποχή, μὲ την τεράστια ἐξάπλωση τοῦ διαδικτύου στον κόσμο, έχουν αλλάξει ριζικά οι συνήθειές μας και ο τρόπος ζωής μας. Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο και στο κινητό τηλέφωνο:

Πρώτον, η δυνατότητα για απόκτηση κάθε πληροφορίας και γνώσεως, σε ελάχιστο χρόνο και από όποιο μέρος της γης. Ο άνθρωπος γίνεται πλέον παντογνώστης.

Δεύτερον, η αίσθηση ότι όλος ο κόσμος είναι στα πόδια μας, επειδή πληροφορούμαστε τα πάντα, από παντού την ίδια στιγμή.

Ένα όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα όσων χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, η ασφάλειά τους.  Μετά τα όσα μάλιστα γίνονται γνωστά, για υποκλοπές από μυστικές υπηρεσίες και κλοπές στους λογαριασμούς, η ασφάλεια οφείλει να είναι το κύριο μέλημα όλων μας.”

Ρωτήσαμε τον δρ. Πασχάλη Παπαγρηγορίου, ιδρυτή της ΕΜΠΕΛΩΡ, εφευρέτη της microSD κάρτας και δημιουργού του επονομαζόμενου ‘Merkelphone’, λεπτομέρειες σχετικά με την καινούργια σειρά λύσεων ασφαλείας.

teaser.seco

Μας αναφέρει λοιπόν οτι πλεόν μπορεί να εγγυηθεί ασφαλεία  αναφορικά με:

Α) κινητές και ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές,

Β) κινητά συστήματα POS του εμπορίου και

Γ) προστασία της επικοινωνίας δια της φωνής και της ανταλλαγής δεδομένων.

Σταθήκαμε κυρίως στις λύσεις ασφάλειας κινητών συστημάτων POS, μιας και όπως γνωρίζουμε τα τελευταία Malware στοχοποιούν POS συσκευές μεγάλων καταστημάτων και με σκοπό την υποκλοπή πιστωτικών καρτών και προσωπικών δεδομένων πελατών  [δείτε εδώ]

Τα παραπάνω διατίθενται σε κοινό σετ συστατικών στοιχείων ασφαλείας με άκρως απαραβίαστες μονάδες επεξεργαστών και μνήμης, το οποίο μέσω Bluetooth ή Bluetooth χαμηλής ενέργειας επικοινωνεί ασφαλώς με smartphone, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

papagrigoriou

Ο κ. Παπαγρηγορίου υπογραμμίζει πολύ ξεκάθαρα την στρατηγική του: στόχος των προιόντων του είναι να μεταφέρει λειτουργίες ασφαλείας σε αποσπώμενο ηλεκτρονικό υλικό, που είναι χωριστὲς από την βασική συσκευή του χρήστη. Η πρωτοποριακή ιδέα για το αποσπώμενο υλισμικό ασφαλείας, με το μέγεθος σχεδόν πιστωτικής κάρτας, εγγυάται πολλά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα επιτυχημένο και ασφαλές μέλλον. Έτσι μπορείτε να αλλάζετε το κινητό σας τηλέφωνο όποτε θέλετε, επειδή το υλισμικό ασφαλείας μένει το ίδιο και συνεχίζει να λειτουργεί αμετάβλητα ανεξαρτήτως συσκευής. Όταν απαιτείται, θα αναβαθμίζεται με επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας. Το σύστημα σχεδιάσθηκε έτσι ώστε να αντιμετωπίζει και νέες απειλές, άγνωστες σήμερα.

secocard2

Το εμπόριο και οι καθημερινές μας συναλλαγές προϋποθέτουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασομένων μερών. Οι υποκλοπές και οι κλοπές προσωπικών δεδομένων είναι το μεγάλο πρόβλημα που εμποδίζει πολλούς να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η ΕΜΠΕΛΩΡ και ο Πασχάλης Παπαγρηγορίου εγγυώνται την ασφάλεια, απέναντι σε κάθε απειλή, με το νέο σύστημά που δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, διαθέσιμο για όλους.

Διαβάστε το δελτίο τύπου [εδώ]

Η Ελληνική πολιτεία φαίνεται με την στάση της οτι δεν έχει ΚΑΝ αντιληφθεί την ύπαρξη διακεκριμένων ερευνητών όπως του δρ. Παπαγρηγορίου που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως και επαρκώς στην διασφάλιση των κρίσιμων υποδομών κυρίως στον τομέα των ασφαλών επικοινωνιών. Σύμφωνα όμως με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του SecNews, ήδη μεγάλα Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και πολυεθνικοί Όμιλοι του εξωτερικού, έχουν μελετήσει διεξοδικά τις λύσεις του Έλληνα Ερευνητή δρ. Παπαγρηγορίου, με απώτερο στόχο να τις εντάξουν στις παρεχόμενες προς τους πελάτες τους υπηρεσίες. Με την υιοθέτηση των παραπάνω λύσεων σκοπεύουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να επιτύχουν ενα πλήρως ασφαλές  και παράλληλα ιδιαίτερα εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον για τον τελικό χρήστη/πελάτη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS