ΑρχικήinetΤα emails στην εργασία επηρεάζουν τη ψυχική σου υγεία!

Τα emails στην εργασία επηρεάζουν τη ψυχική σου υγεία!

Work-Emails-May-Be-Tampering-with-Your-Mental-Health

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την ερευνήτρια Δρ Emma Russell, μια ψυχολόγο από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει πώς τα emails στην εργασία μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εργαζομένων, καθώς επίσης και των συναδέλφων ή των φίλων τους.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόλις τα λαμβάνετε, ακόμα και αν είστε εκτός ωραρίου εργασίας. Πολλοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν ότι το πράττουν, αλλά η Russell υποστηρίζει ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανικανότητας να «απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εργασίας» (work mode).

[wdca_ad id=”73257″ ]

Η εμπειρογνώμονας προσδιόρισε επτά αρνητικές συμπεριφορές που περιλαμβάνουν τα σύγχρονη πρότυπα χρήσης email: συνεχής αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λήψη/απάντηση, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός ωραρίου, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ έχετε παρέα, αγνόηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απαίτηση αποδεικτικού ανάγνωσης, άμεση ανταπόκριση σε μια ειδοποίηση και οι αυτόματες απαντήσεις.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα, αν χρησιμοποιούνται με μέτρο, αλλά μπορεί να γίνουν ένα πραγματικό πρόβλημα για την ψυχική υγεία, αν κάνετε κατάχρηση. “Ορισμένοι εργαζόμενοι έγιναν τόσο παθιασμένοι με τα email που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν ακόμη και το λεγόμενο «ειδοποιήσεις – φάντασμα», όπου νομίζουν ότι το τηλέφωνό τους δονείται ή κάνει μπιπ με ένα εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει” εξηγεί η Russell, στο PsychCentral.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS