ΑρχικήsecurityJava: Οι ευπάθειες στις παλαιότερες εκδόσεις δεν επιδιορθώνονται

Java: Οι ευπάθειες στις παλαιότερες εκδόσεις δεν επιδιορθώνονται

300px-Java_logo.svg__0

Οι χρήστες της Java είναι σε αρκετά δύσκολη θέση. Συχνά χρειάζονται μια παλαιότερη έκδοση της Java προκειμένου να τρέξουν μια εφαρμογή, αλλά αυτές οι εκδόσεις είναι επιρρεπής σε παραβιάσεις της ασφάλειας, κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια.

Στην πρόσφατη Ετήσια Έκθεση Ασφάλειας της Cisco Systems, αναφέρεται ότι η Java αντιπροσωπεύει το 91% των Web Exploits και το 14% των επιτυχημένων εκμεταλλεύσεων των Η/Υ, ξεπερνώντας κατά πολύ το Adobe Flash και to PDF, τα άλλα πολύ δημοφιλή μέσα διανομής κακόβουλου λογισμικού.

Η Oracle, η οποία επιβλέπει την Java, έχει τονίσει στους χρήστες ότι θα πρέπει να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα ασφάλειας. Cisco βλέπει επίσης οφέλη από την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση Java. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο.

Το 76% των εταιρειών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Web Security της Cisco εξακολουθούν να τρέχουν την έκδοση Java 6, η οποία δεν υποστηρίζεται πλέον. Λόγω των εξαρτήσεων της εφαρμογής, πολλοί οργανισμοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν στις παλαιότερες εκδόσεις παρά τον κίνδυνο ασφάλειας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS