ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκε κρίσιμη ευπάθεια σε ιστοσελίδα της Yahoo

Εντοπίστηκε κρίσιμη ευπάθεια σε ιστοσελίδα της Yahoo

yahoo-remote-code-execution-vulnerability-process-list

Ο ερευνητής Ebrahim Hegazy ανακάλυψε μια κρίσιμη ευπάθεια PHP Code Injection σε ιστοσελίδα της Yahoo, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει την εισαγωγή και απομακρυσμένη εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα php στον server της εταιρείας.

Η ευπάθεια υπάρχει στο ακόλουθο sub-domain της Yahoo της Ταϊβάν “http://tw.user.mall.yahoo.com/rating/list?sid = [ CODE_Injection ]” και η παράμετρος ‘sid’  είναι αυτή που επιτρέπει την εισαγωγή κώδικα PHP.

Στο demo που δημοσίευσε, ο Ebrahim έδειξε πως απέκτησε πρόσβαση στα directories και process lists, εισάγοντας τον ακόλουθο κώδικα:

http://tw.user.mall.yahoo.com/rating/list?sid=${@print(system(“dir”))}

http://tw.user.mall.yahoo.com/rating/list?sid=${@print(system(“ps”))}

Ο ερευνητής ανακάλυψε επίσης ότι ο διακομιστής της Yahoo χρησιμοποιεί έναν παλαίο πυρήνα που είναι ευάλωτος σε ευπάθειες τύπου “local Privilege escalation”.

Η Yahoo επιδιόρθωσε άμεσα τις ευπάθειες, αφότου ειδοποιήθηκε από τον ερευνητή, η επιβράβευση του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η Google επιβραβεύει τους ερευνητές με το ποσό των 20.000 δολαρίων για τέτοιου είδους ευπάθειες, ενώ η Yahoo έχει ορίσει ως μέγιστο ποσό επιβράβευσης τα 15.000 δολάρια. Ας δούμε πόσο γενναιόδωρη θα φανεί  η Yahoo αυτή τη φορά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS