ΑρχικήinetMenthal. Η Android εφαρμογή που εξετάζει πόσο... εξαρτημένοι είστε από το smartphone...

Menthal. Η Android εφαρμογή που εξετάζει πόσο… εξαρτημένοι είστε από το smartphone σας

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το smartphone σας; Μήπως τελικά είστε “εξαρτημένοι” από αυτό; Τώρα, μία εφαρμογή για Android, που ανέπτυξε μία ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, μπορεί να σας πει λεπτομέρειες για τη σχέση σας με την αγαπημένη σας συσκευή, αλλά και να μελετήσει τις συνήθειές σας σ’ αυτή. Και το όνομα αυτής, Menthal.

Menthal

Το σχετικό project έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα ψυχολόγων και επιστημόνων στο κομμάτι της πληροφορικής από το γερμανικό πανεπιστήμιο, με επικεφαλής τον Alexander Markowetz, οι οποίοι αρχικά μελέτησαν τις συνήθειες 50 φοιτητών όσον αφορά τα smartphones τους για έξι εβδομάδες. Η έρευνα έδειξε ότι, μέσα σε αυτό το διάστημα, πάνω από το 1/4 των φοιτητών χρησιμοποιούσαν το smartphone τους για περισσότερες από δύο ώρες κάθε μέρα και τσέκαραν το τηλέφωνό τους κατά μέσο όρο 80 φορές την ημέρα – δηλαδή κάθε δώδεκα λεπτά.

Menthal app στο Android

Τώρα, οι ερευνητές θέλουν να επεκτείνουν περαιτέρω την έρευνά τους, ώστε να έχουν στατιστικά από ένα σημαντικά μεγαλύτερο δείγμα ατόμων. Έτσι, δημιούργησαν μία δωρεάν Android εφαρμογή, την Menthal, η οποία μπορεί να παρακολουθήσει τη χρήση του smartphone σας και να πραγματοποιήσει σχετικές μετρήσεις.

Η εφαρμογή Menthal σας λέει πόσο χρόνο ξοδεύετε κάθε μέρα στο τηλέφωνό σας και ποια apps χρησιμοποιείτε περισσότερο. Καθημερινά, αποστέλλει ανώνυμα αποτελέσματα στο team των ερευνητών, εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο.

Συγκεντρώνοντας τα στοιχεία από το app, οι ερευνητές θέλουν να μελετήσουν, μεταξύ άλλων, και αν τελικά ένα smartphone μπορεί να αποτελέσει διαγνωστικό εργαλείο για σοβαρές ασθένειες, όπως για παράδειγμα η κατάθλιψη, ή να εξετάσουν πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ο εθισμός κάποιου στο κινητό του και τι μπορεί να προκαλέσει.

Μπορείτε να την κατεβάσετε την εφαρμογή Menthal από το Google Play Store ή το σχετικό web site του Πανεπιστημίου, αν διαθέτετε από την έκδοση Android 4.0 του λειτουργικού της Google ή νεότερη.

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS