ΑρχικήinetΤο δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα Pidgin έφτασε στην έκδοση 2.10.8

Το δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα Pidgin έφτασε στην έκδοση 2.10.8

pidgin

Πιθανά οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε το πρόγραμμα Pidgin, αν και θα έπρεπε. Πρόκειται για να δωρεάν, ανοικτού κώδικα, πρόγραμμα που τρέχει σε Windows, linux, Ubuntu, MacOSX και μπορεί να σας μαζέψει όλες τις chat εφαρμογές σας σε μία.

Δέχεται δηλαδή δεδομένα από τα chat δίκτυα AIM, ICQ, Google Talk, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE, MXit, MySpaceIM, και Zephyr με αποτέλεσμα να τα έχετε όλα αυτά σε ένα μόνο παράθυρο. Και επιπλέον με την εγκατάσταση ενός plugin δέχεται και το δίκτυο skype.

Πέραν όμως της ευκολίας, να έχετε δηλαδή όλα τα chat μαζεμένα σε ένα πρόγραμμα, μιλάει Ελληνικά και είναι υπερ ασφαλές αφού είναι ανοικτού κώδικα, και έχει plugins τρίτων κατασκευαστών που αυξάνουν την ασφάλεια του. Παράδειγμα το plugin OTR (Off the record messaging) το οποίο κρυπτογραφεί όλες τις συνομιλίες σας μεταξύ εσάς και μιας επαφής σας με αποτέλεσμα ο ενδιάμεσος (ας πούμε το Google chat) να βλέπει κρυπτογραφημένο κείμενο.

Στην νέα έκδοση 2.10.8 η Pidgin διορθώνει περίπου 20 παρατηρήσεις χρηστών, και κάνει αρκετές βελτιώσεις. Κάποιο πρόβλημα που υπήρχε με το chat του Facebook όταν συνδέεται μέσω XMPP δεν διορθώθηκε αλλά η εταιρεία μας προτρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα.

Αν σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον, μπορείτε να κατεβάσετε την νέα έκδοση του Pidgin, την 2.10.8, από εδώ.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS