ΑρχικήsecurityΕγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τη φήμη διάσημου ποδοσφαιριστή με σκοπό τη διάδοση...

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τη φήμη διάσημου ποδοσφαιριστή με σκοπό τη διάδοση malware

Malicious-Emails-Promise-Private-Video-of-Football-Player-Neymar-and-His-Girlfriend

Ερευνητές της Panda Labs, έχουν εντοπίσει μια νέα καμπάνια spam, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα του άσσου της Βραζιλίας και της Barcelona, Neymar, με σκοπό την διανομή malware.

Τα κακόβουλα emails υποτίθεται ότι περιέχουν ένα αποκαλυπτικό βίντεο του νεαρού ποδοσφαιριστή, σε ιδιωτικές στιγμές με την φίλη του Bruna Marquezine. Προκειμένου να προβάλλουν το εν λόγω βίντεο, οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν ένα link, μέσω του οποίου μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα που εξυπηρετεί ένα αρχείο με το όνομα Vide0_Intimo.zip.  Όταν το αρχείο ανοιχτεί, παρουσιάζεται στο θύμα ένα μήνυμα που τον ενημερώνει ότι η ιστοσελίδα είναι υπό συντήρηση και ότι το βίντεο δεν μπορεί να εμφανιστεί. Στο παρασκήνιο ωστόσο, ένα κομμάτι κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για την υποκλοπή  στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, εγκαθίσταται.

Η εκστρατεία αυτή φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς οι φήμες για χωρισμό του Neymar και της Bruna κάνουν παράλληλα τους γύρους του διαδικτύου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS