ΑρχικήinetΕτοιμάζει δικό της επεξεργαστή η LG;

Ετοιμάζει δικό της επεξεργαστή η LG;

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα Digital Times, η LG επιβεβαιώνει την ύπαρξη του επεξεργαστή Odin, ο οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει σε δύο εναλλακτικές εκδόσεις.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα Digital Times, η LG επιβεβαιώνει την ύπαρξη του επεξεργαστή Odin, ο οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει σε δύο εναλλακτικές εκδόσεις.

Φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο θέλουν την LG να ετοιμάζει το λανσάρισμα ενός δικού της επεξεργαστή, ο οποίος μάλιστα θα φέρει την ονομασία Odin.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα Digital Times, η LG επιβεβαιώνει την ύπαρξη του επεξεργαστή Odin, ο οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει σε δύο εναλλακτικές εκδόσεις. Η μία έκδοση θα είναι τεσσάρων πυρήνων, με τον κάθε πυρήνα χρονισμένο στα 2,2GHz και με ARM Mali-T604 GPU, ενώ η δεύτερη έκδοση θα διαθέτει οκτώ πυρήνες. Μάλιστα ο οκταπύρηνος Odin ενδέχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συνοδεύεται από το πλέον πρόσφατο ARM Mali-T760 GPU.

Τα δύο SoCs (System on a Chip) φέρονται να είναι ήδη υπό δοκιμή, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται πότε η LG θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωσή τους. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι η κορεατική εταιρεία δεν διαθέτει εγκαταστάσεις για την κατασκευή SoC θα προσφύγει στις υπηρεσίες της ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών TMSC.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η LG θα χρησιμοποιήσει τον τετραπύρηνο Odin για να εξοπλίσει τις «έξυπνες» τηλεοράσεις της, με τον οκταπύρηνο να προορίζεται για συσκευές smartphones και tablets. Ενδέχεται μάλιστα οι διάδοχοι των G2 και G Pad να εξοπλίζονται με τον εν λόγω επεξεργαστή.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογη φημολογία είχε αναπτυχθεί και κατά το παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα δημοσιεύματα ήθελαν έναν LG επεξεργαστή να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο εξάμηνο του 2013, ώστε να εξοπλίσει το αναμενόμενο τότε LG G2. Φυσικά το G2 κυκλοφόρησε, αλλά με τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 να αποτελεί την καρδιά του. Μόνο το μέλλον θα δείξει αν τελικά ο Odin θα κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS