ΑρχικήinetBBC: Συσκευή που θα σταματά οχήματα εξ αποστάσεως «σκέφτεται» φορέας της Ε.Ε.

BBC: Συσκευή που θα σταματά οχήματα εξ αποστάσεως «σκέφτεται» φορέας της Ε.Ε.

peripoliko-fota-arxeio

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης μίας συσκευής η οποία θα επιτρέπει στην αστυνομία να σταματά οχήματα εξ αποστάσεως φέρεται να εξετάζει φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC.

Η πιθανότητα ανάπτυξης μιας τέτοιας τεχνολογίας, όπως μεταδίδει το BBC, εξετάζεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπηρεσιών Τεχνολογίας Επιβολής Νόμου (European Network of Law Enforcement Technology Services – Enlets), φορέας που υπάγεται στην Europol και θεσπίσθηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής προεδρίας της Ε.Ε.το 2008..

Ο συγκεκριμένος φορέας φέρεται να εξετάζει τo κατά πόσον είναι εφικτή η ανάπτυξη τεχνολογίας τέτοιου είδους.

Παράλληλα το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι μία τέτοια συσκευή θα είχε επιπτώσεις τόσο σε θέματα οδικής ασφαλείας, όσο και σε θέματα ελευθερίας των πολιτών.

Σε έγγραφο της Ε.Ε. (4 Δεκεμβρίου) το οποίο επικαλείται το BBC, γίνεται λόγος για πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μίας «τεχνολογικής λύσης», η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει «ενσωματωμένο στάνταρ» για όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το εν λόγω έγγραφο δημοσιεύθηκε από την οργάνωση προστασίας δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε., Statewatch.

Όπως σημειώνει το BBC, λίγα είναι γνωστά για τη λειτουργία του Enlets, και τα περισσότερα εξ αυτών έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω της Statewatch.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα φαίνεται να βρίσκεται σε πάρα πολύ πρώιμα στάδια, ενώ εκτιμάται πως, σε κάθε περίπτωση, θα χρειάζονταν πολλά χρόνια για να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη τεχνική πρόταση για μια συσκευή τέτοιου είδους.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS