ΑρχικήsecurityΨεύτικη ιστοσελίδα εμφανίζει το μήνυμα «Δεν ανήκεις εδώ» για να μην κινήσει...

Ψεύτικη ιστοσελίδα εμφανίζει το μήνυμα «Δεν ανήκεις εδώ» για να μην κινήσει υποψίες

Scam-Site-Displays-You-Don-t-Belong-Here-Message-to-Throw-Off-Suspicion

Αναλύοντας ύποπτες ιστοσελίδες, οι ερευνητές ασφάλειας από την Blue Coat εντόπισαν ένα site που ονομάζεται videolocked.pw. Το όνομα του domain παραπέμπει σε κάτι ύποπτο, αλλά όταν την επισκέφτηκαν, η σελίδα εμφάνισε μόνο ένα μήνυμα που αναφέρει “Δεν ανήκεις εδώ.”

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστοσελίδα είναι αθώα. Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι πολλά βίντεο που σχετικά με ιστοσελίδες Blogspot περιείχαν συνδέσμους προς το videolocked.pw.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ιστοσελίδα αποτελεί μέρος ενός δικτύου απάτης που λειτουργεί από cybercrooks που θέλουν να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες, να συμπληρώσουν έρευνες και, ενδεχομένως, ακόμη και να εγκαταστήσουν adware.

Κάθε φορά που συμπληρώνονται έρευνες, οι απατεώνες που διαχειρίζονται την επιχείρηση κερδίζουν κάποια χρήματα. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες προσωπικές πληροφορίες που μαζεύουν μπορούν να πωληθούν σε μαύρες αγορές ή να χρησιμοποιηθούν σε καμπάνιες spam.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS