ΑρχικήinetΗ Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προειδοποιεί σχετικά με το Bitcoin

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προειδοποιεί σχετικά με το Bitcoin

2ef421259ec8ef02fca4397dec56c011_XL

Ενώ το Bitcoin γίνεται όλο και πιο ευρέως αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής, οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες όλο και περισσότερων χωρών, προειδοποιούν σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει η χρήση του ψηφιακού νομίσματος.

Η Ρωσία εντάσσεται πλέον ανάμεσα στις χώρες αυτές, καθώς η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε προειδοποίηση, χαρακτηρίζοντας την χρήση των Bitcoins ως ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την τράπεζα, τα εικονικά νομίσματα ή “τα υποκατάστατα του χρήματος” έχουν κριθεί παράνομα, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου της χώρας.

To Bitcoin είναι ένα ανεξάρτητο νόμισμα που δεν ρυθμίζεται από καμία κυβέρνηση και ενέχει υψηλό κίνδυνο υποτίμησης, λόγω του ευμετάβλητου χαρακτήρα του (μπορεί να αυξηθεί ή να πέσει εκατοντάδες δολάρια από τη μια μέρα στην άλλη).

Η τράπεζα προειδοποίησε ότι μέσω της χρήσης του νομίσματος οι χρήστες μπορούν, εν γνώσει τους ή μη, να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή  χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Bitcoin χρησιμοποιείται συχνά σε παράνομες δραστηριότητες, όπως πωλήσεις ναρκωτικών (υπόθεση Silk Road) ή ξέπλυμα χρήματος (πρόσφατη σύλληψη του CEO του BitInstant), δεν είναι ακριβώς έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία κρατά αρνητική στάση έναντι στο ψηφιακό νόμισμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS