ΑρχικήinetΧρησιμοποιούμε το smartphone ως υπολογιστή και λιγότερο ως τηλέφωνο

Χρησιμοποιούμε το smartphone ως υπολογιστή και λιγότερο ως τηλέφωνο

90A4634E3B2A19068725193F4EC72D3B

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος της οθόνης έχει αναδειχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα κατασκευαστών και καταναλωτών

Η χρήση του smartphone ως κινητού τηλεφώνου καταλαμβάνει μόλις το 16% του συνολικού χρόνου χρήσης, με τις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η αποστολή και λήψη email (78%), η αναζήτηση στο διαδίκτυο (73%) και η ενασχόληση με παιχνίδια (60%) να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων.

Σύμφωνα με την έρευνα “Always Connected” (facebook – IDC) αναφορικά με τη σχέση μεταξύ smartphones και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι χρήστες φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις εν λόγω συσκευές περισσότερο ως φορητούς υπολογιστές παρά ως απλά τηλέφωνα.

[wdca_ad id=”73827″ ]

Βάσει αυτών των δεδομένων, έχει προκύψει και η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες οι οποίες θα επιτρέπουν στους κατόχους να εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών και να απολαμβάνουν μια ευρεία εμπειρία χρήσης. Ετσι, τα τελευταία χρόνια το μέγεθος της οθόνης έχει αναδειχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα των κατασκευαστών, με τις μεγάλες οθόνες να φτάνουν από 5 έως και 7 ίντσες. Η ανοδική πορεία των smartphones με μεγάλη οθόνη επιβεβαιώνεται και από τις ιδιαιτέρως αυξημένες σε αριθμό πωλήσεις σε περιοχές-κλεδί, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η Βόρεια Ευρώπη και η Βραζιλία.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS