ΑρχικήinetΑπό 5.5% έως 11.2% οι ψεύτικοι Facebook λογαριασμοί χρηστών

Από 5.5% έως 11.2% οι ψεύτικοι Facebook λογαριασμοί χρηστών

Όταν το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2013, μάθαμε πως συνολικά οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του ξεπερνούν τους 1,23 δις. Το νούμερο από μόνο του είναι τεράστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα Social Media, και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι από αυτούς τους χρήστες αποτελούν πραγματικά προφίλ και όχι ψεύτικα.

facebook-fake-users

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά Form 10-K του Facebook, μαθαίνουμε πως συνολικά οι ψεύτικοι λογαριασμοί κυμαίνονται μεταξύ 5.5% και 11.2%, δηλαδή μεταξύ 67.650.000 και 137.760.000. Αν πάρει κανείς τη μικρότερη τιμή, παρατηρεί πως πρόκειται για ένα αξιοζήλευτο νούμερο, το οποίο αρκετά social media θα ζήλευαν. Και μιλάμε για ψεύτικα προφίλ.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 4.3% και 7.9%, είναι τα προφίλ εκείνα τα οποία αφορούν διπλότυπους λογαριασμούς, για χρήστες στους οποίους δεν αρκεί ένα προφίλ. Επίσης, μεταξύ 0.8% και 2.1%, είναι τα προφίλ εκείνα τα οποία αφορούν εσφαλμένους λογαριασμούς, για χρήστες οι οποίοι δημιούργησαν προφίλ για κάποια επιχείρηση ή για κάποιο ζώο. Τέλος, μεταξύ 0.4% και 1.2%, είναι τα προφίλ εκείνα τα οποία αφορούν ανεπιθύμητους λογαριασμούς, για χρήστες οι οποίοι δημιουργούν προφίλ με στόχο την παραβίαση των όρων χρήσης του Facebook, π.χ. για spam.

 

Πηγή: socialmedialife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS