ΑρχικήsecurityΜαζική επίθεση hacking σε λογαριασμούς Yahoo Mail - επαναφορά κωδικού πρόσβασης

Μαζική επίθεση hacking σε λογαριασμούς Yahoo Mail – επαναφορά κωδικού πρόσβασης

yahoo-login-441x542

Η Yahoo δήλωσε ότι προχωρά σε επαναφορά κωδικών πρόσβασης για ορισμένους από τους χρήστες e –mail, μετά τον εντοπισμό μιας συντονισμένης προσπάθειας hacking, που έθεσε σε κίνδυνο τους λογαριασμούς.

Οι επιτιθέμενοι πίσω από την εκστρατεία χρησιμοποιούν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που πιθανόν έχουν συλλέξει από μια παραβιασμένη βάση δεδομένων που ανήκει σε τρίτους, σύμφωνα με τον Jay Rossiter, ανώτερο αντιπρόεδρο στις πλατφόρμες και τα προϊόντα εξατομίκευσης της Yahoo, ο οποίος έγραψε ένα συμβουλευτικό post που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για την προστασία τους σε πολλαπλούς λογαριασμούς στο Διαδίκτυο, μια πρακτική που επιτρέπει στους επιτιθέμενους που κατέχουν τα διαπιστευτήρια που λαμβάνονται από ένα site, να παραβιάσουν και λογαριασμούς σε άλλους δικτυακούς τόπους. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση προήλθαν από την Yahoo Systems.

«Η συνεχιζόμενη έρευνά μας δείχνει ότι το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης από μια λίστα, για να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς Yahoo Mail», έγραψε o Rossiter. «Οι πληροφορίες που ζητούνται στην επίθεση φαίνεται να είναι τα ονόματα και οι διευθύνσεις e-mail από τους παραβιασμένους λογαριασμούς».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS