ΑρχικήsecurityΗ GCHQ πραγματοποιούσε επιθέσεις DOS κατά των Anonymous και LulzSec

Η GCHQ πραγματοποιούσε επιθέσεις DOS κατά των Anonymous και LulzSec

GCHQ-Unit-Launched-DDOS-Attacks-on-Anonymous-and-LulzSec-423931-2

Σύμφωνα με έγγραφα της NSA που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, μια ειδική μονάδα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ, είχε ξεκινήσει την πραγματοποίηση επιθέσεων DOS σε IRC servers που χρησιμοποιούνταν από χακτιβιστές, κυρίως από τους Anonymous και LulzSec.

Η μονάδα που είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις αυτές (JTRIG), δεν χρησιμοποιούσε μόνο DOS επιθέσεις, αλλά και άλλες τεχνικές. Το 80% των ατόμων που σύχναζαν στα IRC channels των Anonymous λέγεται ότι εκφοβίζονταν από τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα να εκδιώκονται από τα IRC rooms.

Τον Ιούνιο του 2012, οι διαχειριστές του IRC Network VoxAnon ενημέρωσαν τους χρήστες ότι μια «βαριά επίθεση DDOS” οδήγησε σε προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων τους.

Είναι πιθανό ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας.

Η ειδική μονάδα της GCHQ είναι επίσης αρμόδια για τον προσδιορισμό των χακτιβιστών που επιτέθηκαν στην PayPal και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τα έγγραφα. Πολλοί hackers των Anonymous και LulzSec δεν είχαν καμία ιδέα ότι συνομιλούσαν στην πραγματικότητα  με μυστικούς πράκτορες.

Για παράδειγμα , ο Edward Pearson , γνωστός στο διαδίκτυο ως GZero, συνελήφθη το 2012, στα πλαίσια επιχείρηση της JTRIG και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση. Η ίδια μονάδα κατασκοπείας λέγεται επίσης ότι συνέβαλε στη σύλληψη και καταδίκη του Jake Davis, γνωστού και ως Topiary και του Mustafa al – Bassam, γνωστού και ως Tflow.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS