ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking δέχτηκε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange - Εκτέθηκαν τα στοιχεία 800.000...

Επίθεση hacking δέχτηκε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange – Εκτέθηκαν τα στοιχεία 800.000 πελατών

Phishing-Shutterstock-Ivelin-Radkov

Επίθεση hacking δέχτηκε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γαλλίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε, οδήγησε σε διαρροή προσωπικών στοιχείων 800.000 πελατών.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι τα συστήματα της εταιρείας δέχτηκαν επίθεση στις 16 Ιανουαρίου, μέσω του τμήματος “My Account” της ιστοσελίδας Orange.fr.

H εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση, την οποία γνωστοποίησε στους πελάτες της μέσω email, αναφέροντας ότι η επηρεαζόμενη ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά τον εντοπισμό της επίθεσης και ελήφθησαν άμεσα τεχνικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

[wdca_ad id=”73652″ ]

“Πραγματικά λυπούμαστε για το περιστατικό αυτό. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας αποτελεί προτεραιότητα, και δεσμευόμαστε για την αποτελεσματική προστασία και διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής των πελατών” ανέφερε εκπρόσωπος της Orange.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή των προσωπικών στοιχείων τουλάχιστον 800.000 πελατών, που ισοδυναμούν με το τρία τοις εκατό της συνολικής βάσης δεδομένων πελατών τη εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS