ΑρχικήinetΗ Microsoft εξηγεί την απόφαση της να αποσύρει τα Windows XP

Η Microsoft εξηγεί την απόφαση της να αποσύρει τα Windows XP

Microsoft-Explains-Its-Decision-to-Retire-Windows-XP-424333-2

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής επικοινωνίας των Windows, Jay Paulus, στο ZDNet, εξηγεί ότι τα Windows XP δημιουργήθηκαν σε μια χρονική περιόδο όπου οι απειλές για την ασφάλεια ήταν “ουσιωδώς διαφορετικές”, με αποτέλεσμα το λειτουργικό σύστημα να μην μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Στο σημείο αυτό υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν για την επιδιόρθωση του συστήματος, που είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική πλατφόρμα. Καθαρά από άποψη ασφάλειας».

«Είναι απλά μια διαφορετική εποχή. Tα Windows ΧP είναι πολύ δημοφιλή, και χρησιμοποιούνται ακόμη από πολλούς χρήστες, όμως είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα από αυτό»

[wdca_ad id=”73088″ ]

Επιπλέον ο Paulus επισήμανε ότι «τα Windows XP είχαν μια καταπληκτική εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που στην αρχή όλοι μισούσαν το λειτουργικό. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα με τα Windows 8».

Τα Windows XP κατέχουν σήμερα σημαντικό μερίδιο της αγοράς (28%), και αποτελούν το δεύτερο πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα σε όλο τον κόσμο, μετά τα Windows 7. Ωστόσο η υποστήριξη των Windows XP λήγει επισήμως στις 8 Απριλίου, και οι χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το 12χρονο λειτουργικό πρέπει σαφώς να μεταβούν σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS