ΑρχικήsecurityΕγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τα ονόματα πραγματικών νικητών τυχερών παιχνιδιών

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τα ονόματα πραγματικών νικητών τυχερών παιχνιδιών

Names-of-Real-Lottery-Winners-Leveraged-by-Scammers

Μια από τις συνήθεις τακτικές των εγκληματιών του κυβερνοχώρου σε διαδικτυακές απάτες με λοταρίες, είναι και η αξιοποίηση των ονομάτων πραγματικών νικητών τυχερών παιχνιδιών.

Εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι κυκλοφορούν πολλές απάτες στο διαδίκτυο που βασίζονται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας τα ονόματα διαφόρων ανθρώπων που έχουν κερδίσει το λαχείο, για να κάνουν το περιεχόμενο των παραπλανητικών μηνυμάτων πιο πιστευτό.

Για παράδειγμα, ερευνητές της Kaspersky έχουν εντοπίσει μια απάτη με emails που αξιοποιούν τα ονόματα των Adrian και Gillian Bayford, οι οποίοι κέρδισαν 148 εκατομμύρια λίρες στο λαχείο τον Αύγουστο του 2012, των Gareth και Catherine Bull, που κέρδισαν τον Ιανουάριο του 2012, και του Tom Crist, ο οποίος χτύπησε το τζάκποτ τον Μάιο του 2013.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Δεδομένου ότι ορισμένα από τα άτομα αυτά έχουν κάνει δωρεές, πολλοί από τους ανυποψίαστους χρήστες που λαμβάνουν τα απατηλά μηνύματα δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητά τους.

Εάν σκέφτεστε ότι “κανείς δεν πέφτει θύμα σε αυτές τις απάτες”, τότε είστε λάθος. Τον Ιανουάριο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια γυναίκα των ΗΠΑ έπεσε θύμα σε απάτη με λοταρία, που χρησιμοποίησε το όνομα του Tom Crist, ο οποίος είχε δωρίσει 40 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS