ΑρχικήinetThe Intercept. Το νέο site του ιδρυτή του ebay που θέλει να...

The Intercept. Το νέο site του ιδρυτή του ebay που θέλει να υπηρετήσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ebay, Pierre Omidyar, βρίσκεται πίσω από ένα νέο online εκδοτικό επιχείρημα. Έτσι, δημιουργεί την εταιρεία First Look Media (όπου θα επενδύσει περί τα 250 εκατ. δολάρια), η οποία λανσάρει σήμερα το πρώτο της site με την ονομασία The Intercept.

the-intercept-640x248

Πρόκειται για ένα δυναμικό site με “ισχυρές υπογραφές“, που θέλει να φτάσει στα άκρα όσον αφορά αποκαλύψεις που σχετίζονται με τις διαρροές του Edward Snowden, σχετικά με την υπηρεσία εθνικών ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) – και όχι μόνο πάντως. Όπως διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του “The Intercept”, το site θα καλύψει πολλές βιομηχανίες και θέματα, στο πλαίσιο της αποστολής του να έχει “υπόλογες τις πιο ισχυρές κυβερνητικές και εταιρικές ομάδες” υπονοώντας πως θα υπηρετήσει την “ανεξάρτητη δημοσιογραφία”.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Guardian, Glenn Greenwald, πρόσωπο-κλειδί όσον αφορά τις δημοσιεύσεις στο αγγλικό μέσο των αποκαλύψεων του πρώην στελέχους της NSA, συμμετέχει στο The Intercept, μαζί με μία δωδεκαμελή, προς το παρόν, ομάδα, που περιλαμβάνει ακόμη τη διάσημη κινηματογραφίστρια Laura Poitras, αλλά και το δημοσιογράφο, ερευνητή και συγγραφέα Jeremy Scahill. Ο ίδιος ο Greenwald έχει σημειώσει στο παρελθόν ότι αυτός και η Poitras είναι τα μόνα δύο άτομα στον κόσμο που έχουν τα πλήρη αρχεία που διέρρευσε ο Edward Snowden, έτσι οι δημοσιεύσεις του στο The Intercept αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στα δύο πρώτα θέματα που δημοσιεύει το νέο site συναντάμε, πάντως, δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Στο ένα Greenwald και Scahill υπογράφουν ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα σύμφωνα με το οποίο τα προγράμματα επιτήρησης της NSA έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τον εντοπισμό στόχων των αμερικανικών drones, ενώ σε ένα άλλο guest post ο αμερικανός καλλιτέχνης Trevor Paglen δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από εγκαταστάσεις της NSA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών ανά τον κόσμο.

Περιηγηθείτε στο The Intercept και τα άκρως ενδιαφέροντα άρθρα του εδώ

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS