ΑρχικήinetΤο LinkedIn ετοιμάζεται να δαπανήσει 120 εκατομμύρια δολάρια στην ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας...

Το LinkedIn ετοιμάζεται να δαπανήσει 120 εκατομμύρια δολάρια στην ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας Bright

jobs-phone-600x450

Το κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες, LinkedIn, πρόκειται να αποκτήσει το Bright, ένα site αναζήτησης εργασίας που συνδέει τους εργοδότες με πιθανούς υπαλλήλους. Αυτή είναι μια αγορά με πολύ νόημα για το LinkedIn, το Facebook του κόσμου εργασίας, συμβάλλοντας στο να γίνει ακόμη πιο εύκολο για τους ανθρώπους να συνδεθούν με τις επιχειρήσεις. Ενώ το LinkedIn έχει περίπου 11 χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του, το Bright είναι μια νέα εταιρεία, έχοντας ξεκινήσει μόλις πριν από τρία χρόνια.

Φαίνεται σαν μια τέλεια αντιστοίχηση. Τα μέλη LinkedIn έχουν τα βιογραφικά τους online ως μέρος του προφίλ τους. Το Bright θα κάνει χρήση των περιλήψεων για να συνδέσει τους ανθρώπους σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Η ιστοσελίδα πρόκειται να αγοραστεί από το LinkedIn “περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, με επιφύλαξη προσαρμογής”, όπως περιγράφεται. Αυτό το σύνολο αποτελείται από 73% μετοχές και 27% μετρητά. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.

Το Bright υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί την «επιστήμη των δεδομένων για να βοηθήσει την αγορά εργασίας να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά» και η απόφαση να ενταχθεί στο LinkedIn ήρθε «εξαιτίας της έλλειψης της ικανότητας να εφαρμόσουν αυτή την τεχνολογία σε όλη την οικονομία». Ο ιδρυτής της Bright, Eduardo Vivas, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε στο LinkedIn, επειδή η εταιρεία μοιράζεται ένα παρόμοιο όραμα και είναι εξίσου αφοσιωμένη στη χρήση δεδομένων και αλγορίθμων για να συνδέσει τις προοπτικές και τους εργοδότες”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS