ΑρχικήinetΚαταγγελία για το cookisto.com από την ΠΑΣΚΕΔΙ

Καταγγελία για το cookisto.com από την ΠΑΣΚΕΔΙ

Cookisto

Μια περίεργη υπόθεση στην οποία αν αληθεύουν τα καταγγελόμενα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) βρισκόμαστε ενώπιον κινδύνων για την δημόσια υγεία και πιθανότητα υψηλής φοροδιαφυγής, έρχεται στην δημοσιότητα σε ότι αφορά τον ιστότοπο cookisto.com.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ΠΑΣΚΕΔΙ (πρόεδρος Νίκη Κωνσταντίνου, γ.γ. Ηλίας Καλλιώρας) με ενυπόγραφη καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, “η cookisto δηλώνει πως είναι μια on line κοινότητα που σου επιτρέπει να βρεις υγιεινό, νόστιμο, σπιτικό φαγητό σε τιμή κόστους, όπου κι αν βρίσκεσαι”.

Για να εγγραφεί κάποιος στην κοινότητα μελών, η ιστοσελίδα του ζητά τα εξής στοιχεία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΟΛΗ, ΚΙΝΗΤΟ, E-MAIL, ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ.

Όπως καταλαβαίνετε, από τα στοιχεία αυτά δεν γίνεται καμιά ταυτοποίηση και εξακρίβωση, διότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει ψεύτικα στοιχεία για τους δικούς του λόγους και να δηλώσει μάγειρας!

Όλοι δηλώνουν μάγειρες κι ενώ βγαίνει ένδειξη στην ιστοσελίδα, ότι “θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας”, σε δυο μέρες αποστέλλεται e-mail που τον ‘’βαφτίζει’’ μάγειρα.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Οι μάγειρες-μαγείρισες, υποτίθεται πως μαγειρεύουν στο σπίτι τους επιπλέον μερίδες φαγητού, τις οποίες εκθέτουν στο site με τιμή ανά μερίδα.

Εάν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν σπιτικό φαγητό και μένουν κοντά στους συγκεκριμένους μάγειρες, έρχονται σε επαφή διαδικτυακά μαζί τους και αγοράζουν το φαγητό χέρι με χέρι.

Και ερωτά δικαιολογημένα στην καταγγελία του η ΠΑΣΚΕΔΙ:

“-Τι αποδείξεις κόβονται κατά την παράδοση του φαγητού στους πελάτες;

-Που μαγειρεύονται τα φαγητά και από ποιους φορείς ελέγχονται οι χώροι;

-Πως ένας εστιάτορας θα μπορεί να αποδείξει ότι για την δηλητηρίαση πελάτη του δεν ευθύνεται αυτός, αλλά κάτι που έφαγε ο πελάτης από άγνωστη πηγή προέλευσης;

-Πως είναι δυνατόν κάποιος την ώρα που πεινάει να ανοίξει τον υπολογιστή του, να δει το μενού που του αρέσει, να έρθει σε διαδικτυακή επαφή με τον άγνωστο ή άγνωστη μάγειρα ή μαγείρισσα να παραγγείλει και μετά να φύγει από το σπίτι του ή το γραφείο του, να προχωρήσει 500 ή 1000 μέτρα για να το παραλάβει το φαγητό πακέτο κι όλα αυτά για να γλυτώσει 1,5 ή 2 Ευρώ; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

-Πως είναι δυνατόν μητέρες νοικοκυρές, σύμφωνα με τους χρήστες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, να μαγειρεύουν και να ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους σε άγνωστους ανθρώπους, προκειμένου να τους πουλήσουν φαγητό;

-Πως είναι δυνατόν έγκριτοι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών MEGA, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR που διαφήμισαν με μεγάλο τηλεοπτικό χρόνο τους δημιουργούς του

-Πως θα βρεθεί ή πως θα ελεγχθεί, ένας ή μία ψυχοπαθής, εάν ξαφνικά αποφασίσει να δηλητηριάσει κόσμο;

-Πως θα βρεθεί κάποιος που θα αποφασίσει να βιάσει κάποια γυναίκα με την πρόθεση της αγοράς φαγητού;”

[wdca_ad id=”73118″ ]

Πολύ σοβαρά και εύλογα τα ερωτήματα.

Και σαφές το υπονοούμενο για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”.

Πιστεύουμε ότι η καταγγελία θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα…

Πηγήdefencenet.gr

 Η άποψη του SecNews: Εκτιμούμε ότι η ΠΑΣΚΕΔΙ και τα λοιπά όργανα του συνδέσμου εστιατορίων, club, αναψυκτηρίων, κέντρων διασκέδασης κλπ να αντιληφθούν οτι startup προσπάθειες που αλλάζουν τον τρόπο εστίασης και προωθούν μια διαφορετική μορφή επιχειρηματικότητας από τα τετριμμένα πρέπει να στηρίζονται και όχι να οδηγούνται με υποθετικά σενάρια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Με τέτοιες απαρχαιωμένες λογικές και θεωρητικολογίες περί βιασμού γυναικών με πρόφαση το φαγητό(!) κλπ δεν προωθούνται ούτε οι έξυπνες ιδέες ούτε θα γεμίσουν τα υπερτιμημένα πολλές φορές εστιατόρια ή cafe-bar. Ίσως οι υπεύθυνοι της ΠΑΣΚΕΔΙ να πρέπει να ερευνήσουν ξανά εφόσον υπάρχουν στοιχειοθετημένες καταγγελίες και να προβούν στα νόμιμα. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να αξιολογήσουν την ιδέα (όπως έκανε λονδρέζικο fund που χρηματοδοτεί όπως διαβάζουμε την επέκταση της ιδέας στο Λονδίνο ) και γιατί όχι να προτείνουν την δική τους εναλλακτική προσέγγιση!

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS