ΑρχικήinetΤο σεξ περνάει σε δεύτερη μοίρα – Ερευνα το καθιστά ασήμαντο μπροστά...

Το σεξ περνάει σε δεύτερη μοίρα – Ερευνα το καθιστά ασήμαντο μπροστά στη τεχνολογία [εικόνα]

young-couple-in-bed-whils-002

Αν πριν κάποια χρόνια γινόταν η ίδια έρευνα, τα αποτελέσματά της θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικά. Γνωρίζαμε ότι η τεχνολογία παίζει σημαντικότατο ρόλο στη καθημερινότητα μας, ότι διευκολύνει κάθε μας κίνηση, όμως τα στατιστικά της έρευνας του Mashable Statistics είναι πραγματικά απίθανα.

Σε μια πολύ έξυπνη διαδικτυακή έρευνα, μέσω της ιστοσελίδας της, η Mashable έβγαλε μια λίστα με δέκα πράγματα που δύσκολα θα αποχωριζόμασταν από τη καθημερινότητα μας. Το ιδιαίτερο στοιχείο της έρευνας όμως, είναι πως οκτώ από τις δέκα επιλογές που είχαν οι συμμετέχοντες ήταν τεχνολογικά προϊόντα, Οι άλλες δύο; Οι, ομολογουμένως, πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπινου είδους, το φαγητό και το σεξ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.210 ενήλικοι πολίτες των Η.Π.Α οι οποίοι κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα στις δέκα επιλογές της λίστας. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Μπορεί να μην… την πάτησαν και να επέλεξαν το φαγητό ως τη πιο βασική τους ανάγκη, όμως μετά από αυτό ακολουθούν πέντε τεχνολογικά προϊόντα για να έρθει το σεξ και να πιάσει την έβδομη θέση.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Περίπου τρεις στους τέσσερις πιστεύουν πως δεν θα άντεχαν μια ζωή χωρίς φαγητό. Το υπόλοιπο ένα τέταρτο προφανώς θεωρεί πως με μια βασική και ουδέτερη διατροφή θα ζούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεύτερο στη λίστα, με διαφορά από το τρίτο, έρχεται το αυτοκίνητο. Το 42% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το αμάξι τους είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής τους. Οτι δηλαδή δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθούν με μικρή σχετικά διαφορά μεταξύ τους η πρόσβαση στο ίντερνετ 28%, το κινητό με 26%, ο υπολογιστής 24% και η τηλεόραση με 23%. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά τεχνολογικά προϊόντα θεωρούνται υψίστης σημασίας από έναν στους τέσσερις. Αν δε συνδυαστούν τα ποσοστά τους, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ελάχιστοι πρέπει να είναι αυτοί που θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς συνεχή επαφή με τη τεχνολογία.

Μετά από αυτό το μικρό σερί τεχνολογίας, φτάνουμε στην έβδομη θέση την οποία καταλαμβάνει το σεξ. Το ποσοστό που έχει η σεξουαλική επαφή στις προτιμήσεις των Αμερικάνων αγγίζει το 20%. Μόλις ένας στους πέντε δηλαδή πιστεύει ότι το σεξ είναι τόσο σημαντικό, που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή του. Οι υπόλοιποι δεν του δίνουν από ο,τι φαίνεται και… μεγάλη σημασία.

Στις τελευταίες θέσεις και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά βρίσκονται τα τρία εναπομείναντα τεχνολογικά προϊόντα. Το σύστημα πλοήγησης με 8%, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 7% και τα tablets με 6%. Ακόμα και αυτά τα ποσοστά όμως προκαλούν εντύπωση. Γίνεται ο ένας στους δώδεκα περίπου Αμερικανούς να θεωρεί τόσο σημαντικό το GPS του;

Δείτε τη λίστα με τα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να αποχωριστούν οι Αμερικάνοι:

chartoftheday_1861_things_americans_could_not_live_without_n

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS