ΑρχικήinetARM: Νέος επεξεργαστής για «εξυπνότερα» smartphones και tablets

ARM: Νέος επεξεργαστής για «εξυπνότερα» smartphones και tablets

O ARM Cortex-A17 αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την ανανεωμένη έκδοση του Cortex A9 (βρίσκεται σε τσιπ όπως το Tegra 3 της Nvidia, που συναντάται σε συσκευές όπως το Nexus 7 και το Microsoft Surface, ή το Α5 του iPhone 4S) για το 2014.
O ARM Cortex-A17 αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την ανανεωμένη έκδοση του Cortex A9 (βρίσκεται σε τσιπ όπως το Tegra 3 της Nvidia, που συναντάται σε συσκευές όπως το Nexus 7 και το Microsoft Surface, ή το Α5 του iPhone 4S) για το 2014.

Δυνατότητες που κανονικά θα αντιστοιχούσαν σε ακριβότερες και πιο εξελιγμένες φορητές συσκευές (smartphones και tablets) θα δίνει ο νέος επεξεργαστής της ARM, που απευθύνεται κυρίως στην «μεσαία» κατηγορία «έξυπνων» συσκευών.

Σύμφωνα με το Mashable, ο ARM Cortex-A17 αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την ανανεωμένη έκδοση του Cortex A9 (βρίσκεται σε τσιπ όπως το Tegra 3 της Nvidia, που συναντάται σε συσκευές όπως το Nexus 7 και το Microsoft Surface, ή το Α5 του iPhone 4S) για το 2014,. Σύμφωνα με την ARM, ο Α17 είναι 60% αποδοτικότερος όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας από τον Α9, κάτι που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές που θα το χρησιμοποιούν θα μπορούν να ενισχύσουν τις συσκευές τους με περισσότερα χαρακτηριστικά.

Πρώτη στο «τρένο» φαίνεται να ανεβαίνει η MediaTek, τα τσιπ της οποίας βρίσκονται σε περίπου 250 εκατ. συσκευές παγκοσμίως, ωστόσο έχει σχετικά μικρή παρουσία στις ΗΠΑ, καθώς μέχρι τώρα στοχεύει κυρίως στις low-end συσκευές.

smartphone-kinito-tilefonoΣύμφωνα με την ARM, η νέα αρχιτεκτονική Α17 θα συναντάται στην πλειονότητα των συσκευών της «μεσαίας» κατηγορίας μέχρι το 2015, μέσω τσιπ από την Nvidia, την Broadcom, τη Samsung, κ.α. Επίσης, η εταιρεία θεωρεί ότι τέτοιου είδους τσιπ θα βρουν τον δρόμο τους και στον χώρο των «έξυπνων» τηλεοράσεων (Smart TV’s).

Σύμφωνα με το PC World τα πρώτα smartphones και tablets εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να διατίθενται μέσα στο δεύτερο μισό του 2015, καθώς οι επεξεργαστές της ARM κατά κανόνα χρειάζονται 18 με 24 συσκευές για να «φθάσουν» στις φορητές συσκευές.

Σημειώνεται ότι ο Cortex A17 ανακοινώνεται έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του Cortex A12, ο οποίος στοχεύει επίσης στον χώρο των «μεσαίων» συσκευών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS