ΑρχικήsecurityH Βarclays Bank ερευνά την υποκλοπή 27.000 αρχείων πελατών

H Βarclays Bank ερευνά την υποκλοπή 27.000 αρχείων πελατών

Barclays-Investigates-Theft-of-27-000-Customer-Files-425611-2

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας  χρήστης ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, παρέδωσε στην εφημερίδα αρχεία που περιείχαν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες 2000 πελατών της Βarclays Bank.

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα, καθώς ο συνολικός αριθμός των αρχείων πελατών που υποκλάπηκαν από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό και φέρεται ότι πωλήθηκαν σε μεσίτες, ξεπερνoύν τα 27.000.

Η Βarclays ενημερώθηκε από την Daily Mail σχετικά με το συμβάν και έχει ήδη ξεκινήσει να διερευνά την υπόθεση. Η τράπεζα ενδέχεται να υποχρεωθεί στην καταβολή τεράστιων χρηματικών προστίμων, ως αποτέλεσμα της παραβίασης των δεδομένων.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αφορούν υποθήκες, ασφαλιστήρια, αποδοχές, αποταμιεύσεις, θέματα υγείας, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και στοιχεία διαβατηρίων πελατών του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Κάθε ένα από τα αρχεία πελατών θα μπορούσε να πωληθεί προς 50 δολάρια σε υπόγειες αγορές.

Ο πληροφοριοδότης της Daily Mail ισχυρίστηκε ότι έλαβε τις πληροφορίες από επικεφαλή χρηματιστηριακής εταιρείας, ο οποίος είχε ήδη χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για προσωπικό του όφελος. Ο πρώην χρηματιστής αποκάλυψε  ότι τα 27.000 αρχεία είναι “ατόφιο χρυσάφι” για τους μεσίτες, καθώς οι πληροφορίες που περιέχουν τους επιτρέπει να χειραγωγήσουν εύκολα τους στόχους τους.

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν πως τα δεδομένα που διέρρευσαν σχετίζονται με τους πελάτες  χρηματοδοτικού προγράμματος για επιχειρήσεις, το οποίο έχει σταματήσει από το 2011.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS