ΑρχικήinetΣίλικον Βάλεϊ: Πρόσκληση Ολάντ για επενδύσεις στην Γαλλία

Σίλικον Βάλεϊ: Πρόσκληση Ολάντ για επενδύσεις στην Γαλλία

o-gallos-proedros-fransoua-olant-episkepsi-ipa

Την άμεση λήψη μέτρων -ήδη από τον επόμενο μήνα- για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της καινοτομίας στη Γαλλία και την ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών υποσχέθηκε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ με την οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Ολάντ είναι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που επισκέφθηκε τα τελευταία 30 χρόνια την Σίλικον Βάλεϊ, μετά τον Φρανσουά Μιτεράν.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της επίσκεψης ήταν ο εναγκαλισμός του κ. Ολάντ με τον Κάρλος Ντιάζ, γάλλο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Σίλικον Βάλεϊ και ο οποίος πρωτοστάτησε το 2012 στο κίνημα κατά της σχεδιαζόμενης αύξησης της φορολογίας επί του κεφαλαιακού κέρδους των επιχειρήσεων, που θεωρήθηκε αποτρεπτική για τις επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε σε εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο με τους μεγιστάνες του Ιντερνετ, τον Ερικ Σμιτ της Google, την Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook, τον Τζακ Ντέρσι του Twitter και τον Μίτσελ Μπέικερ του Mozilla Foundation.

[wdca_ad id=”73088″ ]

«Δεν φοβόμαστε τίποτε, δεν φοβόμαστε να τοποθετήσουμε τις καλύτερες επιχειρήσεις μας στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν φοβόμαστε να προσελκύσουμε νέα ταλέντα ή ξένους επενδυτές στη χώρα μας…ελάτε να επενδύσετε στη Γαλλία, ελάτε να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας…ελάτε να υποστηρίξετε τις νέες γαλλικές επιχειρήσεις», ήταν το μήνυμα του κ. Ολάντ.

Απέφυγε ωστόσο να θίξει το θέμα της φορολογίας και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν κολοσσοί του Ίντερνετ, όπως η Google, για να γλιτώνουν φόρους, τις οποίες ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε καταδικάσει λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχουν επίσης όροι που πρέπει να τηρηθούν, κανόνες φορολογίας», και αυτά τα θέματα πρέπει να διευθετηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε αργότερα κατά την ομιλία του ενώπιον της γαλλικής κοινότητας του Σαν Φρανσίσκο.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS