ΑρχικήinetΔιαγωνισμός της Google για μαθητές που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

Διαγωνισμός της Google για μαθητές που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

06ADAAE21054F4CB0A05FD06A47451F2

Ο μεγάλος φετινός νικητής θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στην ομάδα της Virgin Galactic στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό, καθώς τα μέλη της θα προετοιμάζονται για διαστημική πτήση

H Google καλεί μαθητές ηλικίας από 13 έως 18 ετών να υποβάλουν τις ιδέες τους για τον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό Google Science Fair, σε συνεργασία με τις εταιρίες Virgin Galactic, Scientific American, Lego Education και το National Geographic. Τα μόνα εφόδια που χρειάζεται κανείς για να συμμετέχει είναι η περιέργεια και μια σύνδεση στο ιντερνέτ! Η υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 12 Μαΐου στο googlesciencefair.com και οι νικητές θα ανακοινωθούν στα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν ενδιαφέροντα βραβεία, καθώς ο μεγάλος φετινός νικητής θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στην ομάδα της Virgin Galactic στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό, καθώς τα μέλη της θα προετοιμάζονται για διαστημική πτήση. Επίσης, θα είναι μεταξύ αυτών που θα έχουν την ευκαιρία να καλωσορίσουν τους αστροναύτες κατά την επιστροφή τους στη Γη, μία δεκαήμερη εκδρομή στα νησιά Γκαλαπάγκος από το National Geographic Endeavour και θα αποκτήσει ψηφιακή πρόσβαση ενός ολόκληρου έτους στο επιστημονικό αμερικανικό περιοδικό Scientific American για το σχολείο του. Οι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών  θα επιλέξουν αν θέλουν να βρεθούν στα παρασκήνια του εργοστασίου της Lego στο Billund της Δανίας ή να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στα γραφεία της Google ή του National Geographic.

Για το διαγωνισμό του 2014 έχουν προβλεφθεί και δύο νέα βραβεία:

-Το Computer Science Award θα δοθεί στο έργο που θα αντικατοπτρίζει την καινοτομία και την αριστεία στον τομέα του computer science.
-Το Local Winners Award προορίζεται για μαθητές των οποίων τα έργα αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα σχετικό με την τοπική τους κοινότητα και θα απονεμηθεί σε επιλεγμένα μέρη.

Τέλος το Science In Action award του Scientific American θα τιμήσει και πάλι ένα έργο που θα απαντά σε προκλήσεις σχετιζόμενες με την υγεία, την εύρεση πόρων ή κάποιο περιβαλλοντικό ζήτημα. Ο νικητής θα λάβει έναν χρόνο καθοδήγησης από τη Scientific American και μία χορηγία 50.000 δολαρίων για το έργο του.

Στον περσυνό διαγωνισμό, Google Science Fair 2013, ο 17χρονος μαθητής από την Αθήνα Χαράλαμπος Ιωάννου και το έργο του «εξωσκελετικό γάντι» βρέθηκαν ανάμεσα στους 15 φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού που είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο», με χιλιάδες συμμετοχές από 120 χώρες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS