ΑρχικήinetΗ διαμαρτυρία για την NSA εγείρει μνήμες από το σκάνδαλο κατασκοπίας της...

Η διαμαρτυρία για την NSA εγείρει μνήμες από το σκάνδαλο κατασκοπίας της AT&T

nsa-att-protest-2577_610x407

Η ομιλία του Mark Klein την Τρίτη το βράδυ, «ξύπνησε μνήμες», όταν ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να τον ακούσει να μιλά, για ακόμη μια φορά, για το μυστικό της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ μιας κορυφαίας εταιρείας επικοινωνιών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Klein, ένας συνταξιούχος τεχνικός της AT&T, που διέρρευσε διάφορα εσωτερικά έγγραφα της AT&T το 2006, τα οποία έδειχναν ότι η NSA έκανε συλλογή δεδομένων από την AT&T μέσω ενός δωμάτιου επιτήρησης, το 641A.

«Εγκαθιστούσα τη μηχανή του Big Brother, η οποία με τσάντισε», είπε, στεκούμενος έξω από το κτίριο της  AT&T που διέθετε το δωμάτιο 641A. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο για να ακούσουν τον Klein να μιλά ως μέρος της διαμαρτυρία  “The Day We Fight Back“, μια εκστρατεία ενάντια στη μαζική επιτήρηση από την κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι ακτιβιστές του Διαδικτύου προχώρησαν σε σχεδόν 80.000 κλήσεις και έστειλαν σχεδόν 160.000 e-mails στους εκπροσώπους στο Κογκρέσο για να διαμαρτυρηθούν για την τακτική της NSA.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS