ΑρχικήinetΗ Ολλανδική Αστυνομία διέκοψε τη λειτουργία της υπόγειας αγοράς "Utopia Marketplace"

Η Ολλανδική Αστυνομία διέκοψε τη λειτουργία της υπόγειας αγοράς “Utopia Marketplace”

Recently-Launched-Underground-Marketplace-Utopia-Shut-Down-by-Dutch-Police

Σύμφωνα με την γενική εισαγγελία της Ολλανδίας, οι αρχές της χώρας κατάφεραν να εισβάλουν στην ιστοσελίδα της υπόγειας αγοράς Utopia Marketplace, θέτοντάς την εκτός λειτουργίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία της στο διαδίκτυο.

Η νέα Tor-based αγορά υποκαθιστούσε ενδεχομένως το Silk Road και φέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για την πώληση παράνομων υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη στιγμή της γραφής, οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μέσω Tor, ενημερώνονται ότι η υπηρεσία έχει κατασχεθεί από την Εθνική Αστυνομία της Ολλανδίας.

Το DeepDotWeb αναφέρει ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και το αντίστοιχο φόρουμ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Οι ολλανδικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη περαιτέρω δηλώσεις.

Παράλληλα, οι φορείς του Silk Road έχουν αναρτήσει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι όλοι οι πελάτες της Outopia είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν, συνιστώντας τους ωστόσο να προχωρήσουν σε αλλαγή στοιχείων πρόσβασης, καθώς οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS