ΑρχικήinetΑυτό είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Δεδομένων στον πλανήτη: Ένα High-Tech «οχυρό» όπου...

Αυτό είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Δεδομένων στον πλανήτη: Ένα High-Tech «οχυρό» όπου ελάχιστοι έχουν πρόσβαση [βίντεο]

earessrtertex

Είναι οι σύγχρονες εξωτερικές μνήμες της ανθρωπότητας. Κτιριακές εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας απ’ όπου κάθε δέκατο του δευτερολέπτου διέρχονται ποταμοί ολόκληροι πληροφοριών.

Εάν ο κόσμος μας συνεχίζει να «γυρίζει» απρόσκοπτα 24 ώρες το 24ωρο είναι χάρη σε αυτά τα ογκώδη θαύματα της τεχνολογίας, τα λεγόμενα UPS Data Centers…

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μονάχα 50 και αυτό που ακολουθεί λογίζεται το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο: πρόκειται για το UPS Data Center, με έδρα το Mahwah του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, που εξυπηρετεί κάθε δέκατο του δευτερολέπτου πάνω από 200 χώρες.

Η παράθεση μερικών μονάχα «τεχνικών» γνωρισμάτων του είναι ικανή να προκαλέσει ίλιγγο:

-Αποτελείται από 18.000 σέρβερς, από τους οποίους περνάνε 16 εκατομμύρια gigabytes πληροφοριών και οι οποίοι επιτελούν πάνω από 13 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.
-Η λειτουργία τους δεν σταματά ποτέ. Γι’ αυτό φροντίζουν συνολικά 3.000 βιομηχανικές μπαταρίες κι 7 τερατώδεις γεννήτριες.
-Πρόκειται για ακραία ελεγχόμενο και επιτηρούμενο περιβάλλον με 4 επίπεδα ασφάλειας.
-Λιγότεροι από 100 άνθρωποι έχουν εξουσιοδότηση εισόδου στις κτιριακές εγκαταστάσεις και μόνο 20 στο επίπεδο όπου βρίσκεται η βάση δεδομένων.
-Κατά τη διάρκεια των καταστροφών που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας «Σάντι», το συγκεκριμένο κτίριο ήταν το μόνο που έμεινε ανέπαφο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η ρεπόρτερ του Bloomberg, Κάρολ Μάσαρ, ξεναγείται στους υψίστης ασφαλείας χώρους του:

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS