ΑρχικήinetΠόσο ρατσιστικό είναι το Twitter;

Πόσο ρατσιστικό είναι το Twitter;

E374953134D48A062E9DC1C149A76061

10.000 ρατσιστικά σχόλια ποστάρονται καθημερινά στο συγκεκριμένο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Στην εποχή των social media, κανείς μπορεί να εκφραστεί ρατσιστικά σε πολλά μέσα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Twitter. Όπως δείχνει νέα μελέτη από τη δεξαμενή σκέψης Demos, 10.000 ρατσιστικά σχόλια ποστάρονται καθημερινά στο εν λόγω δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αναλυτές μελέτησαν 126,975 tweets από όλο τον κόσμο γραμμένα στην αγγλική γλώσσα για εννέα ημέρες, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη έρευνα ως τη μεγαλύτερη αναφορικά με τον ρατσισμό στο Twitter.

Η πιο συνήθης προσβολή ήταν ο χαρακτηρισμός «λευκό αγόρι» και ακολουθούσε το «γύφτος», ενώ ο περιστασιακός ρατσισμός αντιπροσώπευε το 5 με 10 % των tweets. Ωστόσο, το 70% των tweets που χρησιμοποιούσαν τέτοια γλώσσα κρίθηκαν ότι δεν το έκαναν με υποτιμητικό τρόπο.

«Αυτό πυροδοτεί τη συζήτηση σχετικά με το βαθμό στον οποίο το Twitter είναι πραγματικά μια πλατφόρμα για τον ρατσισμό και την υβριστική γλώσσα», είπε ο Τζέιμι Μπάρλετ, συγγραφέας της έκθεσης.

«Το Twitter μας παρέχει ένα αξιόλογο παράθυρο στο πώς οι άνθρωποι μιλούν, υποστηρίζουν, διαφωνούν  και συζητούν επάνω στα θέματα της ημέρας.  Ενώ υπάρχουν πολλές ρατσιστικές βρισιές που βλέπουμε στο Twitter, η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χρησιμοποιείται με επιζήμιο ή μισητό τρόπο», πρόσθεσε.

twiiter_vrisiaΠηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS