ΑρχικήinetΗ Merkel ετοιμάζει το Ευρωπαϊκό Internet… Να χαρούμε;

Η Merkel ετοιμάζει το Ευρωπαϊκό Internet… Να χαρούμε;

Angela Merkel Τελικά η Angela Merkel, ίσως μας φανεί πολύ χρήσιμη.Φαίνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις που ήθελαν την NSA να παρακολουθεί στενά το κινητό της, η καγκελάριος άρχισε να σκέφτεται πολύ σοβαρά το θέμα. Όπως αναφέρει το e-pcmag.gr, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο François Hollande, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό δίκτυο Internet μακριά από τα «δίχτυα» της NSA και των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είναι θετικός σε μια τέτοια κίνηση, ενώ σύμμαχο βρήκε η Γερμανία και εκτός Ευρώπης, με την Βραζιλία να είναι η πρώτη που δήλωσε την επιθυμία να συμμετάσχει, θέλοντας να μείνει μακριά από τα μάτια των ΗΠΑ και της NSA.

Βέβαια, η Γερμανίδα καγκελάριος, μας έχει δώσει πολλές αφορμές για να μην την εμπιστευόμαστε. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό, μια ομάδα hackers και μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέθεσε μήνυση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων κατασκοπείας και υποβοήθηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) και της Βρετανικής ομολόγου της GCHQ.

Οι ομάδες κατηγορούν τη γερμανική κυβέρνηση, με επικεφαλής την καγκελάριο Angela Merkel, για «παράνομες και απαγορευμένες μυστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών, για συνενοχή και συνέργεια των δραστηριοτήτων τους, για παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης» για τη συνεργασίας τους με την NSA και την GCHQ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της CCC.

Οπότε καλό θα ήταν να σκεφτούμε πολύ καλά πριν χαρούμε από αυτή την ενδεχόμενη κίνηση της Merkel, καθώς αυτός που έχει την πληροφορία θα κυριαρχήσει.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS