ΑρχικήsecurityAndroid SMS malware που φιλοξενείται στο Google Play μολύνει 1.2 εκατομμύρια χρήστες...

Android SMS malware που φιλοξενείται στο Google Play μολύνει 1.2 εκατομμύρια χρήστες

android-malware-forward-sms

Οι ειδικοί προτείνουν να κατεβάζετε εφαρμογές Android μόνο από το Google Play για να αποφευχθεί η μόλυνση από malware. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εμπιστευόμαστε όλες αυτές τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στη Google.

Ερευνητές ασφάλειας της Panda Security έχουν εντοπίσει περισσότερες από πέντε κακόβουλες εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Google Play.

Οι εν λόγω εφαρμογές φαίνεται να απευθύνονται σε χρήστες στην Ισπανία. Τα ονόματα των εφαρμογών είναι στα ισπανικά: “Peinados Fáciles” (Easy Hairdos), “Dietas para el reducir Κοιλιά” (Abs δίαιτες), “Rutinas Ejercicios para el Gym” (Workout Routines) και “Cupcakes Recetas” (Cupcake Recipes).

Οι εφαρμογές αποσπούν τον αριθμό τηλεφώνου της μολυσμένης συσκευής από το WhatsApp και τον χρησιμοποιούν για την εγγραφή του θύματος σε συνδρομητικές υπηρεσίες SMS.

Οι ερευνητές λένε ότι κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές έχει γίνει λήψη από 50.000 έως και 100.000 χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των 300.000 και 1,2 εκατομμυρίων χρηστών μπορεί να έχουν επηρεαστεί από το κακόβουλο λογισμικό.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της PandaLabs, Luis Corrons, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες κερδίζουν τρελά ποσά από αυτές τις premium υπηρεσίες. Μια συντηρητική εκτίμηση, ας πούμε, αν καταβάλλονται € 20 από κάθε χρήστη, θα οδηγήσει σε ένα τεράστιο ποσό 6 έως € 24.000.000, τα οποία έχουν κλαπεί από τα θύματα».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS