ΑρχικήsecurityΤα κινητά γίνονται ψηφιακά πορτοφόλια!

Τα κινητά γίνονται ψηφιακά πορτοφόλια!

C167EC86333C8BE09E9CF2723E5155B1

Μείζον ζήτημα το πού θα βρίσκονται με ασφάλεια αποθηκευμένα τα πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την ταυτότητα του καταναλωτή, τα στοιχεία από τις συνδεδεμένες κάρτες και τις συναλλαγές

Καθώς η ανάπτυξη των ψηφιακών πορτοφολιών – εφαρμογών και υπηρεσιών που επιτρέπουν τη χρήση των smartphones για ανέπαφες πληρωμές και απευθείας συναλλαγές – φέρνει στο ίδιο τραπέζι τράπεζες, οργανισμούς, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και κατασκευαστές συσκευών, με θέμα την υιοθέτηση κοινών προδιαγραφών που θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός ενιαίου οικοσύστηματος, αντικείμενο συζήτησης αποτελεί το πού θα βρίσκονται με ασφάλεια αποθηκευμένα τα πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την ταυτότητα του καταναλωτή, τα στοιχεία από τις συνδεδεμένες κάρτες και τις συναλλαγές.

Μέχρι σήμερα οι πλατφόρμες που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο βασίζονται:
– Είτε στο μοντέλο παράλληλης χρήσης της κάρτας SIM του κινητού τηλεφώνου, η οποία λειτουργεί για τη σύνδεση στο δίκτυο και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αποθήκευση των δεδομένων του ψηφιακού πορτοφολιού, όπως το ενσωματωμένο EMV τσιπ σε πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες -λύση που υποστηρίζουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού τους κρατάει ουσιαστικά στο παιχνίδι.

– Είτε στη χρήση ενός διαφορετικού – από το υπόλοιπο σύστημα επεξεργασίας – στοιχείου (τσιπ) της φορητής συσκευής, πρόταση που παρουσίασε πέρσι στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης η Visa σε συνεργασία με τη Samsung.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Πλέον, σύμφωνα με το finextra.com, Visa και Mastercard εκδηλώνουν τη στήριξή τους και σε μια τρίτη λύση, η οποία βρίσκεται στο Cloud. Το Host Card Emulation είναι ένας μηχανισμός φιλοξενίας των πολύτιμων δεδομένων εκτός της συσκευής, περιορίζοντας την εξάρτηση των τραπεζών από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μέσω του HCE, κάθε NFC εφαρμογή εγκατεστημένη σε συσκευή με Android μιμείται μια έξυπνη κάρτα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν με τα smartphones τους, ενώ επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να φιλοξενούν τα στοιχεία πληρωμών σε ένα ασφαλές Cloud περιβάλλον.

«Τόσο η Visa, όσο και η MasterCard έχουν ανακοινώσει ένα νέο σύνολο εργαλείων και εφαρμογών υποστήριξης, έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερο για τις τράπεζες να υιοθετήσουν το HCE, ως εναλλακτική λύση από την ενοικίαση χώρου στην κάρτα SIM. Αυτή η επαναστατική εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, οι οποίοι θα αναγκαστούν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τις τράπεζες και να επενδύσουν σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για να προσελκύσουν την υποστήριξη τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα του finextra.com.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS