Αρχικήinet«Έξυπνο» γάντι από τη Fujitsu

«Έξυπνο» γάντι από τη Fujitsu

eksupno-ganti-apo-ti-fujitsu

Τα εργαστήρια ερευνών της Fujitsu κατάφεραν να συνδυάσουν την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), την αναγνώριση χειρονομιών και τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, σε μία συσκευή, που θα μπορούσε να δίνει πρόσβαση σε δεδομένα αντικαθιστώντας  πληκτρολόγια και οθόνες αφής.

Το «έξυπνο» γάντι της Fujitsu, για το οποίο ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ονομασία, έχει σχεδιαστεί για χρήση από εργαζόμενους που δεν έχουν πρόσβαση στα κινητά τους, σε οθόνες αφής ή πληκτρολόγια και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με οθόνες τοποθετημένες στο κράνος ή τα γυαλιά ενός εργαζόμενου (HMD, Head-mounted Display).

Το γάντι διαθέτει ενσωματωμένο γυροσκοπικό αισθητήρα και ταχύμετρο (accelerometer) τοποθετημένο στην περιοχή του καρπού, σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη τεχνολογία NFC. Η συσκευή μπορεί να επικοινωνεί με το HMD ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέσω Bluetooth. Με τον τρόπο αυτό ο εργαζόμενος μπορεί, ενώ εργάζεται, να διαθέτει πρόσβαση σε δεδομένα χειριζόμενος συσκευές μέσω χειρονομιών, χωρίς να απαιτείται να χρησιμοποιεί τα δάκτυλά του για «φυσική» πληκτρολόγηση ή επαφή με κάποια οθόνη αφής.

[wdca_ad id=”74823″ ]

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, με τη Fujitsu να διαβεβαιώνει ότι έχει επιτύχει χρόνους αυτονομίας έως και εννέα ωρών. Το «έξυπνο» γάντι μπορεί να αναγνωρίσει έως και έξι βασικές χειρονομίες (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, αριστερή περιστροφή και δεξιά περιστροφή), ενώ η ακρίβεια στην αναγνώριση των χειρονομιών φτάνει το 98%.

eksupno-ganti-apo-ti-fujitsuΗ ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκτεταμένες δοκιμές της συσκευής ώστε να μπορέσει να λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2015. Μια πρώτη γεύση για τις ικανότητές  του θα δοθούν κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (24-27 Φεβρουαρίου), στη Βαρκελώνη.

Προφανώς, η πρόταση της Fujitsu ξεφεύγει από τις συνηθισμένες προτάσεις των κατασκευαστών για wearable προϊόντα. Συνήθως οι εταιρείες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε smart-watches ή σε αντίγραφα του Google Glass. Αντίθετα, η περίπτωση του γαντιού της Fujitsu απευθύνεται καθαρά σε εργαζόμενους και ειδικότερα σε αυτούς του βιομηχανικού τομέα, όπου η χρήση παχιών γαντιών εργασίας ή ακόμη και τα λερωμένα χέρια δεν επιτρέπουν την εύκολη χρήση διαφόρων συσκευών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS