Αρχικήsecurity“To Ιράν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στον κυβερνοχώρο"

“To Ιράν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στον κυβερνοχώρο”

Iran-is-Prepared-to-Counter-Any-Cyber-Threats-Says-Military-Commander

Ο διοικητής του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών του ιρανικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Mohammad Aqakishi, δήλωσε ότι το Ιράν είναι πλήρως προετοιμασμένο να χειριστεί και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κυβερνοεπιθέση δεχτεί από αντιπάλους.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Τasmin, ο Aqakishi τόνισε ότι το Ιράν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της πληροφορικής, και ότι oι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες.

“Μία από τις επιλογές στο τραπέζι, όσον αφορά τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, αποτελεί και ο κυβερνοπόλεμος κατά του Ιράν. Είμαστε όμως πλήρως προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πολέμου στον κυβερνοχώρο”.

Επιπλέον, ο στρατιωτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες της χώρας του, όσον αφορά την άμυνα στον κυβερνοχώρο.

Η ιρανική κυβέρνηση έχει συχνά κατηγορηθεί για εμπλοκή σε μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις έναντι χρηματοπιστωτικών οργανισμών και άλλων φορέων των ΗΠΑ, όπως και για την πρόσφατη επίθεση κατά των δικτύων υπολογιστών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η χώρα ωστόσο αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS