ΑρχικήinetΜέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο eCommerce Europe η Ελλάδα

Μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο eCommerce Europe η Ελλάδα

94654FC0E47774BD0A48B56F3C16BF92

Η επίσημη τελετή ένταξης της χώρας μας στον Οργανισμό θα γίνει στις 13 Μαρτίου

Μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο «eCommerce Europe» έγινε η Ελλάδα. Η επίσημη τελετή ένταξης της χώρας μας στον Οργανισμό, ως 12ου μέλους, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι συνομιλίες μεταξύ του GRECA (Greek eCommerce Association) – ΕΣΗΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) – και του eCommerce Europe είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και σήμερα οι δύο φορείς ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες τη συμφωνία τους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με την προσχώρηση της στον eCommerce Europe, η Ελλάδα, μέσω του GRECA, θα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος σημειώνεται ότι στην χώρα μας ξεπέρασε σε τζίρο τα 3 δισ. ευρώ για το 2013. Οι υπόλοιπες 11 ευρωπαϊκές χώρες που απαρτίζουν τον Οργανισμό είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και Φινλανδία.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ του GRECA, Νίκος Γουλής ανέφερε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος του eCommerce Europe, καθώς χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια στον κλάδο μας. Πλέον θα μπορούμε να συνομιλούμε και συναποφασίζουμε με τους ευρωπαίους συνάδελφούς μας, για θέματα που θα ενισχύσουν την εθνική μας στρατηγική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με έμφαση φυσικά στις εξαγωγές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του eCommerce Europe, François Momboisse συμπλήρωσε πως «με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε την Ελλάδα στους κόλπους του eCommerce Europe. Όταν βλέπαμε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέβαινε με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, αψηφώντας την κρίση στην οικονομία σας, καταλάβαμε την δυναμική που έχετε σαν χώρα. Είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη που είχατε την τελευταία 3ετία, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε με αντίστοιχους ρυθμούς και με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και τα επόμενα χρόνια».

O GRECA (Greek eCommerce Association) – ΕΣΗΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) έχει κύριο σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών συμφερόντων των μελών του και του ηλεκτρονικού εμπορίου γενικά. Μέλη στον GRECA γίνονται ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες προς αυτά. Ήδη 115 εταιρείες είναι μέλη του GRECA με τζίρο από πωλήσεις που ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ για το 2013.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS