ΑρχικήsecurityΔέκα συμβουλές ασφάλειας για τους χρήστες που επηρεάζονται από τις παραβιάσεις Forbes...

Δέκα συμβουλές ασφάλειας για τους χρήστες που επηρεάζονται από τις παραβιάσεις Forbes και Kickstarter

10-Cyber-Security-Awareness-Tips-for-Users-Impacted-by-Forbes-and-Kickstarter-Breaches-427855-2Οι πληροφορίες ενός μεγάλου αριθμού χρηστών έχουν τεθεί σε κίνδυνο μετά τις πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων που υπέστη η Forbes και η Kickstarter.

Δεδομένου ότι αυτό είναι μια τέλεια στιγμή για να υπενθυμίσουμε στους χρήστες τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στο διαδίκτυο, θα αναφερθούμε σε μερικές συμβουλές ασφάλειας που ανέφερε ο Bill Carey, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ στη Siber Systems, τη κατασκευάστρια του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης RoboForm.

Παρακάτω ακολουθούν οι 10 κορυφαίες συμβουλές του εμπειρογνώμονα για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας:

[wdca_ad id=”73652″ ]

  1. Να ενημερώνει τακτικά το λογισμικό για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων στην ασφάλεια. Τα Windows, Mac και όλα τα προγράμματα περιήγησης παρέχουν τακτικά δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού. Επωφεληθείτε από αυτό για να κλείσετε τα κενά ασφάλειας.
  2. Όταν τελειώσετε με τη χρήση ενός δικτυακού τόπου, αποσυνδεθείτε και κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης σας. Αυτό θα αποτρέψει τους εισβολείς από το να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας.
  3. Δημιουργήστε κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμούς πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.
  4. Μην χρησιμοποιείτε προσωπικές πληροφορίες στον κωδικό πρόσβασής σας, όπως το όνομά σας, το όνομα του συντρόφου σας, το όνομα του παιδιού σας, το επάγγελμά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης, κλπ.
  5. Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους ενήμερους για την ασφάλεια τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να υιοθετήσουν συνήθειες ασφάλειας για να διασφαλίσουν τα στοιχεία τους και τις πληροφορίες της εταιρείας. Σκεφθείτε τον ορισμό μιας επίσημης πολιτικής ασφάλειας του κυβερνοχώρου και θέστε την σε ισχύ.
  6. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PIN ή τον κωδικό στο κινητό σας τηλέφωνο.
  7. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο «Keystroke» για την κατασκευή των κωδικών πρόσβασης. Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης και να δημιουργήστε ένα σύστημα χαρτογράφησης του πληκτρολόγιου.
  8. Απενεργοποιήστε τις φωτογραφίες από το e-mail σας και διαβάστε τες σε μορφή απλού κειμένου. Ο αποστολέας δεν θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν έχετε ανοίξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  9. Μην κρατάτε κωδικούς πρόσβασης σε μη κρυπτογραφημένα αρχεία στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας.
  10. Να έχετε έναν διαθέσιμο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την πραγματική διεύθυνση e-mail σας δώστε τη μόνο σε ανθρώπους που χρειάζεστε. Έτσι θα αποφύγετε τα μαζικά spam και θα κρατήσετε καθαρά τα εισερχόμενά σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS