ΑρχικήsecurityΠερισσότερα από 300.000 στοιχεία λογαριασμών δημοσιεύτηκαν στο Pastebin κατά τη διάρκεια των...

Περισσότερα από 300.000 στοιχεία λογαριασμών δημοσιεύτηκαν στο Pastebin κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών

Hackers-Posted-Details-of-300-000-Accounts-on-Pastebin-in-the-Last-12-Months-427658-2

Πολλοί hackers έχουν σταματήσει πλέον να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα Pastebin για την δημοσίευση δεδομένων που αλιεύουν μέσω στοχευμένων επιθέσεων, καθώς η υπηρεσία διαγράφει τις ευαίσθητες πληροφορίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί hackers που εξακολουθούν να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας, δημοσιεύοντας ευαίσθητα δεδομένα που υποκλέπτουν από παραβιάσεις και επιθέσεις  hacking.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την High-Tech Bridge, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών δημοσιεύτηκαν περισσότερα από 300.000 στοιχεία πρόσβασης χρηστών στην ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διεξαγωγή της έρευνας λήφθηκαν υπόψην μόνο oι παραβιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την διαρροή των στοιχείων τουλάχιστον 100 χρηστών. Eπιπλέον, τα στοιχεία από ψεύτικες επιθέσεις hacking, καθώς και τα αντίγραφα δεδομένων αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε εγγραφή που αντιστοιχούσε σε μια διαρροή δεδομένων, περιείχε κατά μέσο όρο 1.000 κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, περίπου οι μισοί από τους κωδικούς που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα ήταν κρυπτογραφημένοι.

Τέλος, τα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των δεδομένων που δημοσιεύτηκαν στο Pastebin σχετίζονται με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (40.9%) και διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες (40.6%), ενώ ακολουθούν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (13,1 %), τα online παιχνίδια (2,8 %), τα συστήματα online πληρωμών (1,5 % ) και  τα e – shops (1,1 %).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS